Travel

9 plaatsen in Nederland die een bezoekje waard zijn in de winter

2

Geen wintersportvakantie dit seizoen, maar heb je wel de reislust te pakken? Dan zijn er in Nederland ook veel leuke plaatsen om te bezoeken. Sommigen heel beroemd en anderen weer totaal niet bekend. Maar allemaal extra leuk om eens in de winter te zien. Zeker met overal sneeuw kan een stad er in één keer heel anders uitzien! 

De winter is koud, donker en duurt lang. Maar het haalt ook de gezelligheid in elke stad naar boven. Iedereen doet zijn best om elke plek weer net even wat sfeervolle te maken. Tijd om die plekken eens op te zoeken! Girlscene geeft je een lijstje met de negen mooiste plaatsen in Nederland die tijdens de winter een bezoekje waard zijn. 

1. Amsterdam
Schaatsen, shoppen, heerlijk eten, naar de film: alles kan in Amsterdam. Kijk wel uit dat je niet in het centrum blijft hangen, want Amsterdam-Oost en Amsterdam-West zijn een stuk rustiger en hebben weer een heel andere sfeer. Leuk voor een dagje uit in de winter. 

2. Harlingen
Deze plaats ligt bijna helemaal in het puntje van Nederland. Harlingen is een Friese kustplaats die bekend is van zijn pittoreske haven. Extra mooi om te zien in de winter als het vriest. 

3. Den Haag
Den haag is typisch zo'n stad die ideaal is als je veel toeristen niet erg vindt, maar geen zin hebt in de overdreven drukte van Amsterdam. Den Haag is een stuk ruimer opgesteld en in veel gebieden mogen auto's niet eens komen. Heerlijk voor een lange stadswandeling en ondertussen een beetje shoppen. 

4. Naarden
Ooit gehoord van de vesting van Naarden? Een vesting is een verdedigingswerk dat uit een stadsmuur en een aantal bastions bestaat met daar omheen water. Naarden heeft één van de grootste en best bewaarde vestingen van Nederland. Heel bijzonder om te zien en de dijken die het heeft zijn ideaal voor een wandeling rondom de stad. Daarbij mag het centrum van Naarden er ook zeker wezen. 

5. Appingedam
Deze stad in Groningen is samen met de hoofstad de oudste plaats van de provincie. De stad heeft een typisch oud-Nederlands uiterlijk met zijn molens, hangende keukens boven de grachten en grote landgoederen. 


6. Gouda
Met zijn eigen bijzondere kaas zijn de markten van Gouda wereldberoemd geworden. Jammer genoeg wordt de kaasmarkt in de winter niet gehouden. Maar dat heeft wel als voordeel dat het centrum volledig vrij is en er een stuk minder toeristen zijn. Niks beter dan in de winterse stemming komen met een bezoekje aan deze typisch Hollandse stad. 

7. Haarlem 
Heb je geen zin in het grote Amsterdam, maar wil je wel in de buurt van onze hoofdstad blijven? Dan is Haarlem in de winter zeker een bezoekje waard. Het Centraal Station alleen al brengt je in ouderwetse sferen. Deze Hollandse stad heeft van alles te bieden en is altijd gezellig druk. Wanneer het vriest wordt er in Haarlem niet op een ijsbaan, maar gewoon in de brede grachten geschaatst. Leuk om te zien en aan mee te doen. 

8. Thorn
Ook zonder sneeuw is deze stad al wit. Alle huizen werden namelijk in de achttiende eeuw deze kleur geschilderd om te ontkomen aan de belastingen die de Fransen heften. Hierdoor is het gehele centrum van deze Limburgse plaats wit. Bijzonder om te zien en brengt je helemaal in de winterse stemming! 

9. Leiden
In Leiden is het altijd gezellig. Vooral in de winter! Deze stad ligt precies in het midden van de randstad en zit qua grootte ook een beetje er tussenin. Het is een stad die met zijn kleine straten en grachten een dorpse sfeer met zich meebrengt. Alles is op loopafstand en dichtbij het station. Je hoeft dus geen extra vervoer te regelen. 

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 2 jaar geleden Busracik

    Gouda, Hometown! (sorry, moest even :P)

    Er is nu trouwens ook een ijsbaan in Gouda, volgens mij tot half januari

  • 2 jaar geleden Isabelle

    Jullie schrijven eindelijk weer goede artikelen! Ga zo door!

  1. 1