Travel

De 6 beste en goedkoopste wintersportbestemmingen voor jongeren

Ben jij dol op snowboarden en skiën en ga je het liefst elk jaar op wintersportvakantie? Super leuk natuurlijk, maar wel best duur. Zeker als je zonder ouders gaat en het allemaal zelf moet betalen. Daarom heeft Girlscene voor jou en je vriendinnen zes goedkope wintersportbestemmingen opgezocht! Lees snel verder als jij wil weten wat de beste budget bestemmingen voor de wintersport zijn.

Wil jij dolgraag op wintersportvakantie, maar weet je nog niet waar naartoe? Dan zijn deze zes wintersportbestemmingen misschien wel iets voor jou! Elke bestemming heeft weer iets anders te bieden, dus er is voor ieder wat wils. Want een vakantie waarbij je van vroeg tot laat op de piste wil staan is nog wel wat anders dan een vakantie vol met après-ski feesten. 

1. Andorra
Ken je dat kleine landje tussen Spanje en Frankrijk in? Hoog in de bergen van de Pyreneeën? Dat is Andorra. Het landje telt slechts 85 duizend inwoners en is daarmee één van de kleinste landen in Europa. Op het moment is de grootste inkomstenbron van Andorra het toerisme. Ideaal voor een wintersportvakantie dus, want voor zo’n klein landje heeft het nog best veel aanbod. 

2. Bregenzerwald, Oostenrijk
In tegenstelling tot Lech is de streek Bregenzewald die er vlak naast ligt een stuk goedkoper. Je vindt hier veel kleine hotels en hostels. Wel is het echt een gebied gericht alleen op de wintersport, dus voor grote après-ski feesten zou je toch echt naar Lech moeten gaan. Gelukkig zijn er rechtstreekse bussen tussen de twee streken, dus dat is geen probleem.

3. SkiWelt, Oostenrijk
Meer zin in een rustige vakantie? Lekker eten op terrassen in de bergen, goedkoop drinken in de lokale cafés en af en toe een piste pakken met je ski’s of snowboard? Dan is SkiWelt de wintersportbestemming voor jou! In de streek vind je negen verschillende dorpen en bij elkaar meer dan 250 kilometer aan skipistes. Aan gezellige restaurantjes in de bergen ontbreekt het in deze streek ook niet: daar vind je er maar liefst 71 van. Genoeg keus dus.

4. Val Thorens, Frankrijk
Zijn jij en je vriendinnen echt van de après-ski feesten? Sta je het liefst elke dag op de berg en elke avond aan de bar? Dan is het hooggelegen Val Thorens echt iets voor jou! De Oostenrijkers mogen dan wel après-ski bedacht hebben, de Fransen kunnen er ook wat van. Het hele wintersportseizoen is het dag en nacht feest in Val Thorens. In de laatste weken is het vaak zelfs drukker in de vele barretjes dan op de piste. Ideaal voor een heerlijke feest vakantie met vriendinnen. 

5. Kirchberg, Oostenrijk
Als we het over après-ski hebben mag Oostenrijk natuurlijk niet ontbreken. Kirchberg is één van de bekendste wintersportbestemmingen voor jongeren en dat is met een reden. Maar er is hier meer mogelijk dan alleen feesten. Zo heb je overdag allemaal verschillende activiteiten in groepen. Het zorgt dus voor een actieve en leuke vakantie. Bereid je wel voor: uitrusten is er in Kirchberg niet bij. 

6. Val di Fassa, Italië
Val di Fassa is een streek die in een afgelegen gebergte ligt. Ideaal als je volledig op het sportieve gedeelte van je wintersportvakantie wil richten. Het gebergte hier, genaamd de Dolomieten, staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst: de streek is adembenemend mooi. Alleen dat al is reden genoeg om op deze plek je wintersportvakantie te vieren. Nog een goede reden is dat het nog niet ontdekt is door het massatoerisme en daardoor een goedkoper aanbod aan hostels en hotels heeft. 

Lees ook:

Bron, bron, bron

Beeld: iStock