Lifestyle

9 boeken die je gelezen moet hebben voordat de verfilming in 2017 uitkomt

De winter is de perfecte tijd om lekker onder de warme dekens te kruipen met een grote kop thee en een goed boek. Steeds vaker worden er films gemaakt die gebaseerd zijn op boeken. In het jaar 2017 komen er dan ook weer een aantal uit. Wij hebben voor jou de boeken op een rijtje gezet die je gelezen moet hebben voordat de film uitkomt.

Voordat je naar de film gaat is het belangrijk om te weten wat je gaat zien. Hierbij hebben we het vooral over films die gebaseerd zijn op boeken. Ben jij ook zo iemand die het liefst eerst de boeken leest voordat je de film gaat bekijken in de bioscoop? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want in 2017 komen er weer een aantal van deze films uit. Jij wilt natuurlijk weten welke boeken je nog voor 2017 dan gelezen moet hebben, voordat ze in de bioscoop gedraaid gaan worden.

1. Fifty Shades Darker
Op nummer één hebben we natuurlijk Fifty Shades Darker staan, het kan ook niet anders! Dit is het tweede boek van Fifty Shades en de verfilming hiervan is in 2017 in bioscopen te zien. Dit boek moet je gelezen hebben voor 10 februari. Wij kunnen niet wachten…
 

2. Hidden Figures
De hoofdrolspelers in deze film zijn Taraji P. Henson, Octavia Spencer en Janelle Monae. Het is een non-fictie boek van Margot Lee Shetterly. Het gaat over Afro-Amerikaanse vrouwen die als wiskundigen bij NASA werken in de jaren ’60. Het boek moet je gelezen hebben voor 6 januari.

3. A Dog’s Purpose
Voor de echte hondenliefhebbers is dit een boek die je niet alleen voor de film, maar ook voor jezelf gelezen moet hebben. Het boek is geschreven door W. Bruce Cameron en het gaat over een gereïncarneerde hond. We waarschuwen je alvast: het bezorgt je tranen in je ogen. Dit boek moet je gelezen hebben voor 27 januari, want dan komt de verfilming uit.

4. Tulip Fever
Deborah Moggach heeft deze roman genaamd Tulip Fever geschreven en het gaat over een jongedame die een affaire heeft met een kunstenaar, die in opdracht een portret van haar moet schilderen. Het speelt zich af in Nederland in 1600. Lees het boek voor 24 februari als je de film wilt zien!

5. Before I Fall
Before I Fall gaat over een meisje dat de dag van haar dood opnieuw beleeft in een week. We kunnen alvast verklappen dat het een verhaal is waar je emotioneel van wordt. Wil jij de film hiervan zien? Lees het boek dan voor 3 maart. 

6. The Circle
Dit boek is geschreven door David Egger in 2013. Het is een roman over een jonge vrouw die een baan krijgt bij een internetbedrijf. Ben je geïnteresseerd in dit boek? Lees het dan zeker voor 28 april.

7. Wonder
Wonder is een boek dat is geschreven door R. J. Palacio en gaat over een jongen die een afwijking aan zijn gezicht heeft. Het boek is een goede les over acceptatie en is daarom goed voor zowel ouders als kinderen om te lezen. Lees dit boek voor 7 april!

8. The Zookeeper’s Wife
Een boek geschreven door Diane Ackerman. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van Antonina Żabińska. Haar man was de eigenaar van de Warsaw Zoo in Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bij de Warsaw Zoo hielpen ze samen Joodse mensen bij het onderduiken voor de nazi’s. Lees het boek voor 31 maart, zodat je deze spannende film niet hoeft te missen.

9. Murder on the Orient Express
Murder on the Orient Express is een spannend boek geschreven door Agatha Christie. Het verhaal gaat over een moord dat wordt gepleegd in de trein en Poirot gaat op zoek naar de dader. Het einde blijkt een verrassing te zijn, omdat de dader erg onverwachts is. Lees dit boek voor 22 november. 

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock

Must reads 👀