Lifestyle

Zzz... 7 trucjes om het snurken te stoppen

Durf jij niet bij anderen te slapen omdat je bang bent 's nachts te gaan snurken? En niet alleen als je gedronken hebt, maar ook tijdens een normale nacht? Of heb je een vriend of vriendin die jou vaker 's nachts wakker houdt omdat ze snurken? Dan zijn er een aantal trucjes die daar zeker tegen kunnen helpen. Girlscene zet zeven oplossingen op een rij voor je!  

Tips en tricks nodig om snurken tegen te gaan? Dan ben jij bij het goede artikel beland! Girlscene heeft een aantal punten uitgezocht en de oplossingen voor je op een rij gezet. 

1. Steviger kussen
Door op een stevig kussen te slapen blijft je hoofd een goed aantal centimeter hoger dan je lichaam. Hierdoor adem je beter en snurk je minder snel. Voor dit specifieke doeleinde zijn er ook speciale anti-snurk kussens te koop.

2. Stop met roken
Rook je? Dan kan hiermee stoppen een groot verschil maken in je snurken. Deze slechte gewoonte veroorzaakt en verergert snurken bij heel veel mensen, omdat de rook hun neus en mond irriteert en de luchtwegen laat blokkeren. 

3. Blijf fit
Door niet op overgewicht te raken en goed te blijven sporten kan je snurken ook tegengaan. Het verliezen van een paar kilo als je last hebt van overgewicht is vaak al genoeg om het snurken te stoppen. Ook train je bij het sporten de spieren in je nek waardoor ademen (tijdens het slapen) makkelijker wordt. 

4. Andere slaappositie
Slaap jij altijd op je rug? Of juist op je buik? Probeer dan eens op je zij in te slapen. Op je zij snurk je namelijk minder snel in je slaap. Lukt het slapen op je zij niet, omdat je lichaam toch steeds weer terug draait? Doe dan bijvoorbeeld eens een tennisbal tussen je pyjamashirt. Je lichaam zal na verloop van tijd aan deze positie wennen en hem automatisch aannemen. 


5. Hoge luchtvochtigheid 
Een te droge lucht in je kamer kan ook snurken veroorzaken of verergeren. Je kan de luchtvochtigheid in een kamer checken met een speciaal apparaatje. Is de luchtvochtigheid te laag? Dan valt dit op te lossen met een luchtbevochtiger

6. Anti-snurk producten
Heeft geen van de bovenstaande trucjes geholpen? Dan heb je ook nog een aantal anti-snurkproducten te koop die het snurken kunnen verhelpen. Er zijn bijvoorbeeld speciale neussprays, neusbeugels, kinbandages en nog veel meer dingen die het snurken tegen kunnen gaan. 

7. Speciale armband
Als alle bovengenoemde oplossingen niet werken kan je altijd nog voor de Anti-Snore Wearable gaan. Dit is een armband die samenwerkt met een app die detecteert wanneer je snurkt. Vervolgens geeft de app een signaal aan de armband en die gaat trillen. Hij stopt pas met trillen als je je hebt omgedraaid (of in ieder geval een andere slaappositie hebt aangenomen). Door anders te gaan liggen geef je je luchtwegen weer meer de ruimte en stop je met snurken.  

Lees ook:

Bron, bron 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook