Travel

9 reisbestemmingen in Europa die goedkoper zijn dan je denkt

8

Houd jij van reizen? Kan je niet wachten tot je de tijd en het geld hebt om naar het buitenland te gaan? Maar is buiten Europa op vakantie gaan nog een stap te ver? Of heb je simpelweg geen tijd om zo ver te reizen? Dan heeft Girlscene hier dé oplossing voor je! Wij zetten 9 reisbestemmingen in Europa op een rij die veel goedkoper zijn dan je denkt. Ideaal voor een eerste reis alleen of met vrienden!   

Onze lijst aan budget bestemmingen is opgesteld van plekken die dichtbij Nederland zijn, naar steeds verder weg. 

Berlijn, Duitsland
Berlijn is één van de weinige hoofdsteden in Europa waar je goedkoop uit eten kan. Daarbij is het uitgaansaanbod van Berlijn niet voor niets beroemd onder reizigers: er is van alles wat. In tegenstelling tot hoofdsteden zoals Amsterdam kan je zelfs in het centrum van Berlijn hostels vinden die veel goedkoper zijn dan het gemiddelde hotel. Verder heeft Berlijn een uitgebreid openbaarvervoer-systeem waarmee je voor een paar euro op elke plek in de stad komt. 

Aix-en-Provence, Frankrijk
Net zo mooi als Parijs, maar wel een stuk goedkoper! Daarbij ligt deze typisch Franse stad een stuk lager dan de hoofdstad, wat ook warmer weer betekent. In deze stad vind je alles wat de Franse cultuur te bieden heeft, maar zonder overtollig toerisme. Maar dat maakt niet uit, want goedkope hostels en hotels zijn er gelukkig genoeg! 

Edinburg, Schotland
Bekend van het grote theaterfestival dat hier elk jaar wordt gehouden in augustus. Op honderden podia door de hele stad wordt het festival drie weken gehouden. Dit festival symboliseert heel goed wat Edinburg voor stad is: één groot centrum aan verschillende culturen die allemaal iets anders aan de stad toevoegen. En omdat het Schotland is staat de stad natuurlijk ook vol met pubs die oneindig veel soorten whisky's en bieren serveren. 


Cinque Terra, Italië
Eén van de mooiste plekken van Europa, daar is geen twijfel over mogelijk. Cinque Terra is een bijzonder kustplaats die bovenop de rotsen is gebouwd. Oorspronkelijk waren het eigenlijk vijf kleine vissersplaatsjes, maar tegenwoordig zijn ze uitgegroeid tot één prachtige streek. De vijf plaatsen zijn gelinkt bij treinrails en wandelpaden. Zoals je ziet in de afbeelding hierboven is de stijl van de huisjes prachtig en dit wordt 's nachts alleen maar mooier. 

Boedapest, Hongarije 
Boedapest wordt steeds bekender onder jongeren vanwege het grote muziekfestival Sziget. Net als dit festival groeit het nachtleven van Boedapest steeds groter en breder. Maar als het om toerisme gaat is de stad nog vrij nieuw op dit gebied. Dit en andere dingen zorgen ervoor dat eten, slapen en bijzondere attracties allemaal heel goedkoop zijn.  

Sevilla, Spanje
Deze prachtige mediterraanse stad ligt helemaal in het zuidelijke puntje van Spanje. Dit is het deel van Spanje dat vaak is veroverd door Islamitische koningen. Zij hebben prachtige paleizen achtergelaten in hun bijzondere architectuur-stijl. Bijna al deze gebouwen zijn gratis te bezoeken. 


Sint-Petersburg, Rusland
Houd je meer van de kou of kan je er gewoon goed tegen? Dan is Sint-Petersburg in Rusland de reisbestemming voor jou. Deze kleurrijke stad is perfect voor een budget vakantie. Er is van alles te doen en het metrosysteem is zeer uitgebreid, dus snel alle delen van de stad afreizen is ook mogelijk. 

Cappadocië, Turkije
Zoals het spectaculaire landschap van Nieuw-Zeeland waar menig fantasy film is opgenomen die je in andere werelden doet wanen, is de Cappadocië streek in Turkije daar ook heel goed in. Met zijn hoge bergen, oude ondergrondse steden en bijzondere natuurparken is dit dé plek voor iedereen die de spectaculaire natuur opzoekt. Er is van alles te doen en te zien in de streek voor een hele lage prijs. 

Reykjavik, IJsland
Reykjavik is de hoofdstad van dit bijzondere land. De grootste reden om naar IJsland af te reizen is de natuur. Dit maakt het gelijk ook een goedkope vakantie, want je hoeft alleen je vervoer te betalen als het om attracties gaat. IJsland is vol van natuurlijk schoon en Reykjavik is een heel goed startpunt om het allemaal te ontdekken. 

Lees ook:

Bron | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

8 reacties

 • 3 jaar geleden Roses

  Rusland is toch geen europa??? :")

 • 3 jaar geleden Iroh

  Reykjavik is echt niet goedkoop hoor :') En Sint-Petersburg is ook niet de hoofdstad van Rusland lol.

 • 3 jaar geleden lvdxxx

  Edinburgh is verre van goedkoop lol

 • 3 jaar geleden xMaartjex

  Ijsland is alleen de reis al super duur! Volgens mij heet de 4e plaats ook cinque terre in plaats van cinque Terra.

 • 3 jaar geleden Bente

  Topo was duidelijk niet het beste vak..

 • 3 jaar geleden Eline

  Berlijn, sint petersburg hoofdstad van ruslanf en ijsland goedkoop? 😂😂😂😂😂

  Girlscene wanneer gaan jullie weer eens kwaliteit posten? Ik kan jullke artikelen echt niet meer serieus nemen

 • 3 jaar geleden Liselotte Steen

  IJsland is inderdaad heel erg duur. En de hoofdstad van Rusland is Moskou. Doe even jullie research aub...

 • 3 jaar geleden Anaaa<3

  Ijsland is juist superduur!

 1. 1