Fashion

8x verschillende shapewear en wat ze voor je lichaam doen

We zijn allemaal wel eens niet tevreden over ons figuur en gebruiken daarom graag shapewear om alles net iets beter op zijn plek te houden. Het probleem is alleen dat er zoveel verschillende shapewear is, dat je vaak niet eens weet wat voor effect ze geven. Daarom hebben wij 8 verschillende soorten shapewear op een rijtje gezet en waar deze geschikt voor zijn.

Corrigerende top 
De corrigerende top is perfect voor het verdoezelen van je buik en geeft een naadloze silhouet van je heupen tot aan je schouders. Het slankt vooral af bij de taille en geeft je borsten een mooi rond effect. 

Hunkemöller corrigende top | €24,99

Corrigerende hoge broek
De corrigerende broek valt hoog in de taille waardoor het een corrigerende werking heeft op de buik, heup en dij. De naden zijn onzichtbaar, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het te zien is onder je kleding. Deze broeken zitten overigens heel erg lekker en je krijgt gelijk een boost van zelfvertrouwen.

ASOS corrigerende hoge broek | €46,67

Corrigerende rok
De corrigerende rok geeft eigenlijk hetzelfde effect als de corrigerende hoge broek, maar is deze meer geschikt voor onder rokken en jurken.

ASOS shaping rok | €40

Corrigerende panty
Niet alle shapewear is alleen maar geschikt onder kleding, er zijn namelijk ook corrigerende panty’s. Deze mogen gewoon gezien worden. Althans, de onderkant dan ;-). De corrigerende panty geeft je kont een mooie lift en slankt je buik en dijen af. Draag hem onder je favoriete jurkje of rokje, zodat je net iets beter in je vel zit. 

Zalando corrigerende panty | €25,95

Corset
Met de korset kan je gewoon je eigen lingerie blijven dragen. De korset is meer een extra voor je taille om deze mooi af te slanken. Het resultaat is veel meer zichtbaarder dan bij een hoge corrigerende broek/rok of hemd.

Zalando korset | €39,95

Bodyshapers
De bodyshapers zijn perfect voor meiden die hun hele torso willen afslanken en een strakker silhouet willen creëren. De bodyshapers geven ook versteviging voor de borsten, aangezien het ook bestaat uit een bh die erin is verwerkt. 

ASOS shapewear | €28

Singlets
Singlets geven je de gelegenheid om je eigen favoriete lingerie onder een shapewear te dragen. Perfect voor als je een lieveling bhs hebt die je graag draagt. Deze shapewear is te krijgen in verschillende varianten, waarbij de onderkant anders is. Je kan namelijk voor een short, rok of ondergoed variant kiezen. Wat jij maar fijn vindt!

Hunkemöller corrigerende jurk | €29,99

Corrigerend ondergoed
Dit is de makkelijkste shapewear om te dragen, aangezien het draagbaar is onder bijna elk kledingstuk. Het is erg geschikt voor meiden die graag hun buikje verdoezelen, zonder extra lagen shapewear aan te trekken. 

Zalando corrigerende ondergoed | €24,95

Lees ook:

Beeld: iStock

Must reads 👀