Fashion

Dit zijn de modetrends die we niet meer terug willen zien in 2017

Trends… Ze komen en gaan. Afgelopen jaar hebben we een heleboel verschillende trends langs zien komen, die we inmiddels helemaal zat zijn. Aangezien we binnenkort alweer 2017 ingaan, blikken we even terug op de trends van 2016 die we absoluut niet meer willen terug zien in het nieuwe jaar. Dus ben je benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Culottes
Culottes zagen we afgelopen lente en zomer overal, maar inmiddels hebben ze hun beste tijd gehad. Deze broeken waren erg leuk, maar laten we eerlijk wezen: ze doen niet veel goeds voor je figuur. We hopen een nieuwe trend te zien in 2017 wanneer het weer warmer wordt. 

Tuinbroeken
De tuinbroeken waren afgelopen jaar hotter dan hot. We zagen deze in verschillende varianten: van lang tot kort en van boyfriend tot strak. Het dragen van een tuinbroek is een erg leuk jeugdsentiment (aangezien je hoogstwaarschijnlijk dit vroeger ook hebt aangehad), maar let’s be honest: we hebben deze trend iets te vaak gezien het afgelopen jaar en we hopen deze dan ook niet meer tegen te komen in 2017.

Flared jeans 
Flared jeans waren echt hét item dat afgelopen jaar niet mocht ontbreken in je garderobe. Het is een echte musthave voor het mooi accentueren van je figuur, want ze maken je benen optisch slanker en langer. Toch hebben we deze broeken iets té vaak gezien, waardoor we het stiekem een beetje zat geworden zijn. Een leuke trend die we graag in de toekomst weer tegenkomen, maar hopelijk krijgen we even een break en zien we deze in 2017 niet meer.

Palazzo
De palazzo broeken zal je vast ook herkennen. Deze broeken zijn high waisted en beginnen vanaf de middel al wijd uit te lopen. Net als de flared jeans geven deze broeken je eindeloos lange benen. We vinden het zeker mooie broeken, maar na de hele lente deze te hebben aangehad, is het tijd om hier afscheid van te nemen in het nieuwe jaar.

Off-shoulder tops
Het is erg sexy en vrouwelijk, maar we hebben ze inmiddels al zo vaak zien langskomen dat het niet meer origineel is. Deze trend was erg leuk, maar we zijn even toe aan een nieuwe.

Vissershoedje
Het vissershoedje… De meningen zijn erover verdeeld. De een vindt het leuk en de ander niet, het is een kwestie van smaak. Maar eerlijk is eerlijk: waarom zou je een vissershoed op willen hebben als je niet aan het vissen bent? Daarvoor is het toch juist bedoeld… 

Adidas Stan Smith
De Adidas Stan Smiths zagen én zien we nog steeds overal. Ook al zijn wij op de redactie nog steeds een enorme fan van deze comfy sneakers (en dragen we deze nog regelmatig), hopen we deze stiekem niet meer te zien in het nieuwe jaar.

Cut out jeans
Al sinds jaren zijn cut out jeans eigenlijk erg trendy, maar afgelopen jaar liep dit een beetje uit de hand. Herken jij het ook dat  je een cut out jeans paste, waarvan de helft van deze jeans er niet meer was door alle cut outs? Juist wij hebben dit iets te vaak meegemaakt en hopen weer de ‘subtiele’ ripped jeans, zoals we deze al sinds jaren kennen, weer terugkomt. 

Roze, paarse en grijze haren
De roze, paarse en grijze lokken waren een gedurfde trend afgelopen jaar. We moeten dan ook toegeven dat we dit wel erg mooi vinden, maar zijn eigenlijk wel toe aan een nieuwe trendy haarkleur in 2017.

Lees ook:

Beeld: Getty Images

Must reads 👀