Films & Series

7 tv-series met een heel slechte laatste aflevering

Het einde van Pretty Little Liars is in zicht (snik!), dat wordt de zoveelste tv-serie waarvoor het doek valt. Tissues zijn een must bij laatste afleveringen. Soms omdat je zo verdrietig bent dat het stopt, maar vaak ook omdat je boos bent door het slechte einde. De volgende tv-series hebben misschien wel de slechtste laatste afleveringen ooit gemaakt… 

Helaas, maar waar: ooit komt er een einde komen aan een tv-serie. Behalve aan Grey’s Anatomy dan ;-). In het beste geval heeft jouw favoriete serie een spetterend einde, eentje waarvan je denkt ‘ja, het is goed zo’. Maar er zijn ook series die juist een verschrikkelijk stom einde hebben. Waarom moest het juist zó eindigen? Girlscene blikt terug op de stomste laatste afleveringen ooit.

Dexter 
Uitgezonden op: 22 september 2013
Dexter was niet alleen geliefd bij het publiek, maar ook bij recensenten. De seizoenen kregen keer op keer goede kritieken… met uitzondering van de allerlaatste aflevering. Zelfs Michael C. Hall (Dexter himself) vond het einde maar niks! ”Of ik hem goed vond?” zei de acteur. ”Ik denk niet dat ik hem ooit gekeken heb. Ik geloof dat de aflevering enigszins bevredigend was, maar niet zo leuk.”

Gossip Girl
Uitgezonden op: 17 december 2012
Oké, we zijn niet geheel ontevreden over het einde van Gossip Girl. We kregen een happy ending voor Blair en Chuck, Dan en Serena, en zelfs voor de anderen was uit eind goed, al goed. Maarre… we kunnen tóch niet helemaal geloven wie Gossip Girl is. We kunnen wel duizend andere mensen verzinnen van wie het veel logischer was om Gossip Girl te zijn. Sorry, maar we ain’t buying it.  

How I Met Your Mother
Uitgezonden op: 31 maart 2014
Bijna alle fans zijn het erover eens: de laatste aflevering was zwaar teleurstellend. Op het allerlaatste moment werd het verhaal nog even omgegooid en dat schoot bij veel kijkers in het verkeerde keelgat. Een droomhuwelijk ging kapot en een personage legde het loodje. Niet cool! 

90210
Uitgezonden op: 13 mei 2013
Na vijf seizoenen was de koek op voor 90210. De kwaliteit van de serie ging al achteruit in de laatste seizoenen, dat was ook te merken in de laatste aflevering. Het voelde gehaast en rommelig. Voor sommige personages eindigde het goed, maar een personage kreeg in de laatste aflevering nog even te horen dat ze kanker heeft. Cruel. 

Desperate Housewives
Uitgezonden op: 13 mei 2012
Desperate Housewives is samen met Grey’s Anatomy de serie die de Amerikaanse zender ABC uit het slop heeft getrokken. De serie over vier vriendinnen die in dezelfde straat wonen was zeer geliefd. Maar de laatste aflevering… just no. De schrijver gaf nog wel een ode aan alle personages die door de seizoenen heen overleden zijn, met uitzondering van een personage. Een favoriet bij het publiek nog wel. Dit heeft te maken met een rechtszaak die de schrijver met de betreffende actrice had. Niet classy, en een groot gemis voor de fans. Bovendien kreeg niet iedereen een happy ending… 

Awkward
Uitgezonden op: 24 mei 2016 
Awkward is geëndigd doordat het Amerikaanse netwerk er de stekker uit heeft getrokken. Dat is misschien ook wel de reden waarom de laatste aflevering heel gehaast voelde – alsof de makers ineens te horen hadden gekregen dat ze de serie moesten afsluiten. Veel kijkers zaten na afloop dan ook met vragen. Het voelde niet als een écht einde, een aantal dingen waren niet goed afgesloten. 

One Tree Hill
Uitgezonden op: 4 april 2012
One Tree Hill begon met een groepje jongeren, maar helaas bleef er van dat groepje weinig over tot seizoen 9. Peyton en Lucas waren onder andere zeer geliefde personages. Veel fans waren dan ook verontwaardigd dat de oude personages geen opwachting maakten in de laatste aflevering. Daardoor was de aflevering volgens hen niet compleet. Een andere reactie op de laatste aflevering is dat het niet voelde als een laatste aflevering. 

Lees ook:

Must reads 👀