Lifestyle

Heftig verhaal: Ik heb een emotieregulatiestoornis

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje met een emotieregulatiestoornis.

Een Girlscene lezeres lijdt al een jaar lang aan een ernstige depressie, angststoornis en een emotieregulatiestoornis. Ze is al een jaar in gevecht met zichzelf en schrijft daarom deze brief.

Beste depressie, angst en emotieregulatiestoornis,

Beste monsters in mijn hoofd. Het monster. Met jou moet ik eens een goed gesprek voeren. En ik weet het, voor een goed gesprek mag ik jou geen dingen verwijten, maar je doet mij zoveel pijn! Door jou weet ik niet wie ik ben. Want jij monster en ikzelf, mijn eigen persoonlijkheid, zijn nog zo moeilijk uit elkaar te houden. En dat is zo verwarrend. Elke avond voor het slapen gaan bid ik dat morgen alles anders wordt. Dat jij monster, het opgeeft of dat ik eindelijk van jou win en jij mij mezelf weer teruggeeft. Iets wat jij al een jaar lang van mij gestolen hebt. Maar dit is slechts een onrealistische droom, want jij monster, jij bent zo sterk! Elk moment van de dag kan jij een zwarte en zware deken over mij heengooien en mij hierin gevangen houden. Niet wetende wanneer jij die deken weer even van mij afhaalt. Elke dag probeer ik het, monster, elke dag probeer ik jou te verslaan, maar je bent zo sterk! Het kost mij dag in dag uit zo veel energie om tegen jou te vechten. Ik ben constant moe, jij maakt mij constant moe. Terwijl ik normaal zo veel energie heb. Jij slurpt alles uit mij: zelfvertrouwen, kunnen genieten van de dingen waar ik altijd van genoot, mijn motivatie en vastberadenheid, mijn zin in het leven. Alles slurp je uit mij, als een vampier. En jij hebt gif dat levenslust verlamt.

Van binnen die deken schreeuw ik. Ik schreeuw naar mijn ouders, mijn zusje en mijn vriend. In de hoop dat ze MIJ horen. Maar vaak horen ze alleen het monster en dat begrijp ik zo goed, want jij monster, jij bent zo sterk! Er zijn zoveel dagen dat ik mij nog afvraag waarom ik zo hard tegen jou vecht, want na een jaar heb ik jou nog steeds niet verslagen. En al voelt het op momenten soms wel zo, dan is het alleen maar het moment dat je even je deken van mij hebt afgehaald. Of is het toch jij monster, dat van mij soms een klein beetje verliest. Ik ben er nog niet uit. De gedachtes maken mij gek, wil ik er nog wel zijn? Er zijn zo veel momenten dat het van mij gewoon niet meer hoeft. Het gevoel dat ik de strijd tegen jou toch wel ga verliezen. Want jij monster, jij bent zo sterk!

Ik wil niet boos zijn en vooral niet zo verdrietig zijn, mij niet zo alleen voelen. Ik wil niet zo weinig doen op een dag, omdat er gewoon geen lust en energie voor is. Ik wil niet het contact met vrienden vermijden. Ik wil de mensen om mij heen niet zo veel pijn doen. Jij monster, jij vormt mij tot iemand die ik niet ben en niet wil zijn. Ik wil zo graag weer studeren, ik wil zo graag leuke dingen doen met mijn zus en een top band met haar hebben, ik wil zo graag het vertrouwen van mijn ouders terugwinnen en ik wil zo graag een mooie toekomst opbouwen met mijn vriend. Mijn eigen persoonlijkheid, mijn kwaliteiten met de wereld delen, laten zien dat ik er ben!

Beste Monster, ja jij, dat sterke monster. Deze dappere dame gaat niet van jou verliezen.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal of Leven met’.

Lees ook:

Beeld: iStock

Must reads 👀