Real life

Girls Issues: Ik heb geen echte vriendinnen

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die vertelt dat ze geen ‘echte vriendinnen’ heeft.

Hallo Girlscene,

Ik pieker al jaren met dit probleem. Ik baal ervan om geen echte vriendinnen te hebben. Ik ben op dit moment 20 jaar oud. Sinds de basisschool heb ik dit probleem al. Op school had ik altijd van die schoolvriendinnen die je alleen ziet als je op school zit en verder niet omdat ze te ver weg wonen. Ik heb best vaak lang school en werk daarnaast ook nog, dus tijd voor een hobby heb ik niet. Mijn dagen bestaan uit tv kijken, huiswerk maken en series kijken. Ik baal hier enorm van. Ik heb ook slechte dingen gedaan in mijn leven, dat geef ik toe, maar iedereen krijgt toch een tweede kans? Het lijkt er nu gewoon op dat als je met een iemand ruzie hebt, je gelijk iedereen tegen je hebt. Dit vind ik erg vervelend. Ik wil ook iemand hebben waarbij ik uit kan huilen, spontaan over dingen kan appen en leuke dingen mee kan doen. Ik heb al zoveel geprobeerd, bijvoorbeeld mensen aanspreken, helaas werkt het niet. Mijn ouders weten hier ook niks van, ik schaam me gewoon kapot. Het feit dat je alleen maar thuis zit omdat je geen echte vriendinnen hebt is pijnlijk.

Ik voel me hier ongelukkig door, omdat ik gewoon niet meer weet wat ik moet doen. Kunnen jullie mij helpen?

Liefs,
Anoniem

Beste Anoniem,

Wat een vervelende situatie. Iedereen wil natuurlijk vriendinnen om zich heen en een schouder om op uit te huilen. Wij weten natuurlijk niet wat jij bedoelt met ‘slechte dingen’ die jij gedaan hebt, maar natuurlijk heeft iedereen recht op een tweede kans. Je geeft aan dat je veel thuis zit, maar geen tijd hebt voor een hobby. De tijd die je nu op de bank spendeert zou je natuurlijk ook kunnen inruilen voor iets anders. Kies een leuke sport uit en natuurlijk het liefste in teamverband. Ga bij een volleybalvereniging of ga bij een dansgroep. Wedden dat jij snel contacten hebt gelegd? Omdat je alles in een team doet ontstaat er gelijk een soort band, dus jij leert gegarandeerd nieuwe mensen kennen.

Houd je niet zo van sporten? Kies dan bijvoorbeeld voor een cursus, leer je ook gelijk iets nieuws. Leer een nieuwe taal of doe een cursus sieraden maken. Je bent lekker bezig en kletst ondertussen met de andere cursisten. Heb je hier geen geld voor? Zoek dan een nieuw baantje. Bijvoorbeeld in de plaatstelijke kroeg of in de supermarkt. Kies een baantje waar je lekker sociaal bezig bent en veel met andere collega’s samenwerkt, zo voel jij je niet alleen en het is natuurlijk ook een stuk gezelliger. Stel je sociaal op, wees altijd in voor een praatje en wees niet verlegen. Heel veel succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.

Lees ook:

Beeld: iStock