Lifestyle

Wow! Dit besluit van WhatsApp heeft grote gevolgen voor veel mensen

Grote kans dat je een rijtje met apps hebt die je standaard opent zodra jij je telefoon unlockt. Heeft iemand al een nieuwe foto op Instagram geplaatst? Ben je nog in een filmpje op Facebook getagd? Enne… Heb je nog nieuwe appjes gekregen van je crush/besties/moeder? Als WhatsApp voor jou een belangrijke vorm van communicatie is, kun je nu maar beter even verder lezen.

De makers van de app hebben namelijk een belangrijk besluit genomen. Kijk, beslissingen worden natuurlijk iedere dag gemaakt, maar met dit besluit ‘dupeer’ je veel mensen. Want wat blijkt? WhatsApp is straks voor veel mensen gewoon niet meer beschikbaar. IEK!

Deze generatie heeft grofweg negen van de tien keer één van de nieuwere telefoons in hun bezit, maar er zijn ook genoeg mensen die met een oudere telefoon rondlopen. Niets mis mee, maar wel als je iemand bent met zo’n telefoon of iemand kent met zo’n telefoon. Je zou namelijk in de toekomst over moeten gaan op de ouderwetse SMS, want door deze verandering bij WhatsApp is de app straks niet meer beschikbaar voor oudere Windows, Android en Apple telefoons vanaf januari (!). Daar blijft het overigens niet bij, ook oudere BlackBerry en Nokia telefoons kunnen WhatsApp halverwege 2017 op hun buik schrijven.


De reden om dit besluit te nemen is overigens wel te begrijpen. De oudere telefoons kunnen de nieuwe functionaliteiten van WhatsApp nu eenmaal niet ondersteunen, terwijl de makers wel graag WhatsApp willen uitbreiden met nieuwe features. 

Wil je weten of jouw telefoon op de ‘hitlist’ staat? WhatsApp eindigt voor mensen met een Windows Phone 7, Android 2.1, Android 2.2, iOS 6 (of lager), BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 en Nokia Symbian S60 volgens Digital Spy

Lees ook:

Beeld: iStock

Must reads 👀