Health

Doe mee met 30 Day #LikeAGirl Challenge en voel je nog zelfverzekerder in je little black dress

De komende 30 dagen staan niet alleen in het teken van de feestdagen, maar ook in het teken van de decembermaand vol zelfvertrouwen doorkomen! Omdat de Girlscene redactie een uitdaging niet uit de weg gaat zijn we ingegaan op de uitnodiging van Always om een 30 Day Challenge aan te gaan. Je leest het goed: 30 dagen lang volgen we het schema en dat doen we natuurlijk het liefst samen met jou.

#LikeAGirl
Met de #LikeAGirl-campagne willen Always en het gezicht van de campagne, Naomi van As, meiden inspireren om lekker te blijven sporten #LikeAGirl! Van sporten krijg je namelijk enorm veel zelfvrouwen. Je kunt je haar mooi doen en je leukste outfit uit de kast trekken om je zelfverzekerd te voelen, maar zoals je waarschijnlijk weet zit zelfvertrouwen vooral van binnen. Ook uit eigen ervaring weten we dat sporten zeker helpt om je zelfvertrouwen een boost te geven! De 30 Day Challenge is een leuk work-out programma, waarmee je in een periode van 30 dagen goed in je vel komt te zitten door lekker te sporten #LikeAGirl! Doe je met ons en Naomi mee?

Deze maand zijn koude dagen absoluut geen smoesjes om op de bank te blijven liggen. Door iedere dag deze oefeningen met de redactie mee te doen voel je je aan het einde van de maand ongetwijfeld een stuk beter als je de challenge hebt voltooid. Ook een leuke bonus: je zit dan letterlijk beter in je vel.

Door het sporten krijg je uithoudingsvermogen, voel je je energieker en word je zelfverzekerder. Genoeg reden om iedere week je favoriete sport te beoefenen! Op de Girlscene redactie hebben we ieder onze eigen favorieten – van een groepsles in de sportschool tot tennissen op de baan – en deze maand doen we er nog even een schepje bovenop met deze challenge. Zo passen we aan het einde van de maand nog beter in onze little black dress! Benieuwd hoe het in z’n werk gaat? Bekijk dan eerst het schema:

http://jennagill.tumblr.com/post/82281154208

Op dag 1 beginnen we met een plank voor 30 seconden, gevolgd door 10 press ups en 10 mountain climbers. Klaar! Makkelijk toch? Op dag 2 gaan we verder met 20 jumping jacks, 10 burpees en eindigen we met 10 keer high knees. Enzovoorts. Zoals je al merkt kosten deze oefeningen niet veel tijd, maar het is uiteraard wel belangrijk dat je de oefeningen goed uitvoert. Bekijk daarom de volgende instructievideo’s voor de juiste aanwijzingen:

1. Plank

Watch on YouTube

2. Press ups

Watch on YouTube

3. Mountain climbers

Watch on YouTube

4. Jumping jacks

Watch on YouTube

5. Burpees

Watch on YouTube

6. High knees

Watch on YouTube

7. Squats

Watch on YouTube

8. Lunges

Watch on YouTube

9. Bridges

Watch on YouTube

10. Tricep dips

Watch on YouTube

Tip: print het schema uit, plak ‘m ergens waar je het iedere dag ziet en als je even niet weet hoe je een oefening moet uitvoeren kun je altijd dit artikel erbij pakken. Sla het op tussen je favoriete websites en houd Girlscene op Instagram in de gaten (@girlscene.nl) waar we je op de hoogte houden gedurende de maand. Wij hebben er in ieder geval zin in en jij hopelijk ook! En pssst: het is extra leuk als je een vriendin strikt om ook mee te doen. Sporten is samen namelijk nóg leuker. Keep playing #LikeAGirl!

Lees ook:

Beeld: iStock

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Always