Fashion

Report: New Yorker event

Graffiti spuiten, fietstaxi’s, hamburgers met champagne en kleding. Heel veel kleding! Dinsdag is stagiaire Evi samen met Fashionscene redacteur Lenny naar het New Yorker persevent geweest, wat een erg bijzondere happening was.

New Yorker persevent

Met een drankje van New Yorker werden we in een Amsterdams grachtenpand feestelijk ontvangen. Het gebouw was helemaal omgetoverd tot een waar kunstatelier. Met een tiental vrouwen kregen we een cursus graffiti spuiten. Ja, wij modemeisjes hebben graffiti gespoten!

New Yorker persevent

Eerst nog even oefenen, op het grote canvas... 'Girlscene was here'!

New Yorker persevent

En dat was nog niet zo makkelijk als het leek dat het was. Na even oefenen, moesten we toch echt aan het serieuze werk beginnen. Iedereen kreeg een canvas doek en moest iets doen met het thema ‘New York’. Zelf had ik een 'New York-achtige skyline’ in gedachten. Spuiten maar!

Met paars-, oranje -en zilveren spuitbussen begon ik hier en daar wat strepen te spuiten, tot er een kleurrijke stad ontstond. Nog even een NY handtekening eronder en klaar was mijn graffitikunstwerk. Lenny koos voor Anna Wintour die later transformeerde in Lady Gaga. ‘Wat maakt het uit, allebei heel erg New York!’ (alhoewel Anna Wintour Brits is).

New Yorker persevent

New Yorker persevent

Tada! De creatie van Evi.

New Yorker persevent

Er waren zoveel mooie kleuren!

New Yorker persevent

Op z'n New Yorks, hamburgers to go! Lekker...

Na het graffiti spuiten, stonden er lekkere hamburgers en zakken friet op ons te wachten. Ondertussen werd er verteld dat we met fietstaxi’s naar de New Yorker store werden gebracht. Het was een gammele, maar wel super leuke trip. We raasden rakelings langs voorbijkomende tram en konden onze spullen nog nauwelijks binnen boord houden. Het was voor Lenny en mij de eerste keer dat we ons lieten vervoeren met een fietstaxi en dan ook nog naar New Yorker om te shoppen!

New Yorker persevent

Samen met Lenny in de fietstaxi. Gelukkig zaten we droog!

De winkel bleef speciaal, voor ons journalisten, langer open. Met een glas champagne en de zangeres Ming snuffelden we door de kledingrekken en bekeken we New Yorker’s nieuwe collectie.

New Yorker persevent

New Yorker persevent

New Yorker persevent

New Yorker persevent

New Yorker persevent

Tussen het passen door, werd bekend gemaakt wie het mooiste graffitikunstwerk had gespoten. Ik had het totaal niet verwacht, (‘mijn bescheiden karakter’ vond mijn skyline nou niet echt bepaald prijswaardig) maar ik was de winnaar! Met een cadeaubon van New Yorker als prijs, kon ik nog wel een paar leuke outfits scoren. Lenny en ik verlieten de store met volle tassen en een goed gevulde goodiebag.

Het was een middag en avond die ik als stagiaire niet snel zal vergeten!

Shop jij weleens bij New Yorker?

Door Evi

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved