Beauty

11 tips om minder bleek te lijken tijdens de winter

Je zomerse kleurtje is helaas toch echt verdwenen nu. Je huid wordt met de dag bleker en door de kou ook steeds droger. Nee, de winter is niet altijd een pretje en zeker niet als het op onze huid aankomt. We willen er natuurlijk niet de hele winter als een zombie bijlopen, dus lees snel verder om te lezen hoe jij toch stralend de winter doorkomt.

1. Breng bronzer aan
Dit is ook meteen de makkelijkste én meest budgetvriendelijke tip. Waarschijnlijk heeft ieder meisje wel een bronzer in haar make-up stash zitten, dus dat komt goed uit. Ga eens met een bronzer aan de slag. Pas op dat je bronzer niet te donker is en ook zeker niet te oranje, want we willen natuurlijk niet op een wandelende wortel lijken.

2. Ga met zelfbruiner aan de slag
Deze optie kost iets meer tijd, maar geeft (als het goed is) wel met een mooi resultaat. Kies voor een dagcrème met een zelfbruiner of voeg zelf zelfbruiner toe aan je huidige verzorging. Verschillende merken hebben tegenwoordig 'zelfbruiner druppels' in het assortiment. Je hoeft maar twee druppels toe te voegen aan je dagcrème en binnen een paar uur lijkt het alsof jij een weekendje in de zon bent geweest!

3. Maak gebruik van kleurcorrectors
Zit er al een concealer in jouw make-uptasje? Je merkt ongetwijfeld dat je er een stuk wakkerder uitziet als jij een concealer aan je make-up routine toevoegt. Tegenwoordig hebben veel merken ook gekleurde concealers op de markt gebracht. Denk aan een groene concealer tegen roodheid, blauw tegen vaalheid en roze tegen donkere kringen. Kijk eens goed naar je huid en speel met de concealers voor het optimale resultaat.
 


5. Kies de juiste kleur
Dit is heel belangrijk, met name in de winter. Heb jij een heel lichte huid? Kies dan liever niet voor zwart, maar bijvoorbeeld voor bruin. Let ook op de kleurkeuze van je make-up. Heb jij een koele ondertoon of juist een warme? In dit artikel kom jij erachter welke ondertoon jij hebt.

6. Draag een sjaal
Of ander opvallend accessoire waardoor niet de nadruk ligt op jouw bleke huid, maar leg bijvoorbeeld het accent op je lippen met een felle kleur.

7. Gebruik (vloeibare) highlighter
Mix een vloeibare highlighter door je dagcrème en/of foundation en breng dit op je hele gezicht aan. Het hoeft maar een klein drupje te zijn dat net zorgt voor dat mooie glowy effect.
 


8. Let op je eten
Een glanzende skin is natuurlijk makkelijk te faken met verschillende producten, maar hoe fantastisch zou het zijn om wakker te worden met een stralende huid? Gelukkig bestaan er voedingsstoffen die ons hierbij helpen. Zet tomaten, groene thee, bessen, vis en bruine rijst maar vast op je boodschappenlijstje.

9. Drink voldoende water
Drink twee liter water per dag. We weten het waarschijnlijk allemaal, maar doen we het ook? Water zorgt voor een goede collageenproductie, wat weer zorgt voor de elasticiteit van jouw huid. Dus zet maar een flesje naast je bureau, want je bent jezelf later dankbaar.

10. Ga op vakantie
Tja, een écht heerlijk zomers kleurtje krijg je natuurlijk alleen maar van de zon. Dus heb jij ouders die in de winter de zon lekker gaan opzoeken? Dan heb jij geluk. Vergeet je niet in te smeren.

11. Lach!
Tja, dit spreekt misschien wel voor zich, maar je straalt natuurlijk pas echt met een lach op je gezicht. En het kost je helemaal niets.

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook