Lifestyle

Instagram introduceert de stomste functie ooit en mensen komen niet meer bij

Oh, oh, oh… Instagram weet wel weer hoe ze de woede van hun gebruikers op de hals kunnen halen. Zo maar even een nieuwe functie introduceren wordt in de meeste gevallen wel gewaardeerd, maar niet als mensen ineens een melding krijgen dat er een SCREENSHOT van hun foto’s worden gemaakt. AHHHH! Maar er is een catch. Lees snel verder.

Terwijl sommigen op het punt staan om zich onder hun dekens te verbergen en voorlopig daar niet onder vandaan te komen óf zelfs Instagram van hun telefoon willen verwijderen, is deze stomme functie gewoon puur een kopie van Snapchat. Weet je nog hoe Girlscene onlangs schreef over de nieuwe functie waarmee je Snapchat-style privé foto’s naar vrienden kunt sturen? Well, daar hebben ze dus iets aan toegevoegd.

View post on Twitter

Het begon allemaal toen iemand de melding kreeg dat een gebruiker (silvertbf) een screenshot had gemaakt. Holy guacamoly, sinds wanneer kan dat op Instagram?! Je begrijpt, iedereen is in rep en roer en een deel van de appgebruikers duikt liever onder – want veel foto’s gescreenshot -. Maar je hoeft je niet mega veel zorgen te maken. Althans, in de zin van: van de foto’s die je deelt met iedereen wordt geen melding verstuurd als je een screenshot maakt. Het gaat hier enkel om de foto’s die je via Instagram Direct stuurt. Pfiew. 

View post on Twitter

Iedereen kan nu dus rustig ademhalen. Of nou ja… Je moet natuurlijk wel opletten dat wat je stuurt via Instagram Direct gescreenshot mag worden en/of weten dat de jij of de ander (afhankelijk van wie de foto stuurt) een melding krijgt.

Lees ook:

Bron
Beeld: iStock

Must reads 👀