Report: Dutch MTV Awards

Fashion door Redactie

Gisteravond zat stagiaire Evi niet thuis op de bank, maar was ze aanwezig bij de allereerste editie van de Dutch MTV Awards! De happening vond plaats in het monumentale pand ‘De Duif’, in Amsterdam. Er waren tientallen BN’ers te spotten, luxe hapjes en drankjes in overvloed en we konden luidkeels meezingen met de muziek van Ben Saunders, Go back to The Zoo, Baskerville en De Jeugd van Tegenwoordig.

mtvawards

Evi bij de ingang van de Dutch MTV Awards, ready to party!

mtvawards

Na het werk haalden we een snelle hap, hebben we ons vliegensvlug omgekleed en opgetut. Ik was klaar om naar de Dutch MTV Awards te gaan, samen met een vriendin. Omdat ik nog niet helemaal ingeburgerd ben in Amsterdam, was het even zoeken naar het bijzondere kerkgebouw ‘De Duif’. Gelukkig kwamen we onderweg niemand minder dan Dean Saunders(!) tegen, die ons wel even de weg wees. De avond begon dus al goed!

mtvawards

Veronica van Hoogdalem

mtvawards

Go Back to the Zoo

mtvawards

Ben Saunders met zijn verloofde Soraya

mtvawards

Sascha Visser

mtvawards

Dennis Weening

Voor het pand lag een knalrode loper, waar het verplichte fotomomentje voor onze BN’ers plaatsvond. Wij mochten via de persingang naar binnen en kregen een mooi roze glitterbandje met daarop in dikgedrukte letters ‘Pers’. Met dit bandje konden we als pers ongestoord ons gangetje gaan. En dat deden we ook! We hebben volgens mij elke BN’er die aanwezig was op de foto gezet. Ook hebben we met een aantal leuk gekletst! Zoals met ex-TMF VJ Veronica, Sascha Visser en met Josh, Maria en Tamara van Modemeisjes met een Missie. Begin van de avond was het wel even spannend om een bekende Nederlander aan te spreken, maar later ging het vanzelf. BN’ers zijn ook maar doodgewone mensen! Overdressed girls deelden luxe hapjes (die op kleine ijsco’s leken) en champagne uit. Heerlijk!

mvtawards

Modemeisjes

mvtawards

mvtawards

mvtawards

Maar laat ik het belangrijkste van de avond niet vergeten: de genomineerden voor de Dutch MTV Awards. Ben Saunders was samen met Go back to The Zoo, Baskerville, De Jeugd van Tegenwoordig en Afrojack genomineerd voor Beste Act van 2011. Helaas kon Afrojack niet bij deze muzikale avond aanwezig zijn, maar de andere vier genomineerden gaven een spetterende show weg. Omdat we nog met de metro naar huis moesten, konden we helaas niet op de uitslag wachten. Maar… (tromgeroffel)… The Voice of Holland winnaar Ben Saunders heeft de Award in de wacht gesleept! Dat hadden we stiekem al wel een beetje verwacht. Alhoewel Go back to The Zoo ook een erg goede act neerzette. Naast de uitslag, hebben we ook de french kiss van MTV-presentatrices Tess en Nadia gemist! Maar of dat nu zo’n originele actie was…?! 

mtvawards

mvtawards

mvtawards

De hele avond was tot in de puntjes verzorgd en ik kijk alweer uit naar volgend jaar!

mtvawards

We have a winner!

Ps. Net als de rode loper presentatoren in Amerika, vroegen wij de BN'ers 'wie' zij droegen. Designer of gewoon een H&M-tje? Hierover volgende week meer!

Welk Nederlands talent mag volgens jou ook een Dutch MTV Award winnen?

De gehele fotoreportage van deze avond zien? Check de Girlscene Facebook-pagina!

Door Evi