Lifestyle

9 betoverende kerstmarkten die je dit jaar kunt bezoeken

Word jij dolgelukkig van de kerstversiering, staat de kerstboom bij jou al een tijdje en ben jij dol op de knusse decembermaanden? Dan is het voor jou een absolute must om een kerstmarkt te bezoeken dit jaar! Straten vol lampjes, feestelijke accessoires en heel veel lekker eten. Klinkt goed, niet? Wij hebben de leukste kerstmarkten voor je op een rij gezet.

Kerstmarkt Maastricht
Oliebollen eten, gluhwein drinken, nieuwe muts shoppen en afsluiten met een rondje in het reuzenrad? Het lijkt wel of de kerstmarkt in Maastricht alles heeft. Hier vermaak jij je absoluut de hele dag.
♥ 2 december tot en met 1 januari

Kerstmarkt Valkenburg
Valkenburg is dé kerststad van Nederland. Wist je dat deze kerstmarkt onder de grond plaatsvindt? Hoe cool! Ben je uitgekeken in Valkenburg en wil je nog verder wanen in glitters en kerstbomen? Combineer het dan met een dagje Maastricht.
♥ 18 november tot en met 8 januari

Hyde Park Winter Wonderland Londen
Niet echt om de hoek natuurlijk, maar het blijft onze droom om ooit kerst te vieren in Londen. Ben jij toevallig rond de decembermaand in Londen? Dan mag jij dit zeker niet missen!
♥ 18 november tot en met 2 januari
 

Kerstmarkt Deventer
In Deventer is in het weekend van 17 en 18 december een groot feest in de stad. Hier vindt namelijk elk jaar het Charles Dickensfestijn plaats. Behalve dat alle winkels open zijn is de stad omgetoverd tot een soort decor geïnspireerd om de boeken van Charles Dickens. Er komen ruim 950 (!) personages uit de beroemde boeken tot leven, denk aan Scrooge en Oliver Twist.
♥ 17 en 18 december 

Gentse Winterfeesten
Schaatsen, een lichtwandeling maken en meer dan 140 kraampjes met kleding, kerstspullen en natuurlijk eten! Maak er gelijk een leuk stedentripje van, Girlscene vertelt je in deze video welke hotspots je niet mag missen in deze toffe stad. 🙂
♥ 9 december tot en met 8 januari

Sissy Boy kerstmarkt Amsterdam
Fashion, accessoires én interieur shoppen onder het genot van lekkere hapjes en drankjes? Dan kan bij de Sissy Boy kerstmarkt. Het Amstelveld wordt omgetoverd tot een echt paradijs en de entree is gratis!
♥ 10 december
 

Kerstmarkt Keulen
Natuurlijk zijn er ook genoeg kerstmarkten net buiten de grens, neem bijvoorbeeld onze buren in Duitsland. De kerstmarkt in Keulen is bijzonder vanwege de mooie locatie en prachtige verlichting. Alleen voor het mooie plaatje zou je deze markt eens moeten bezoeken.
♥ 21 november tot en met 23 december

Kerstmarkt Berlijn
Nu we toch over buiten de grenzen praten, is Berlijn ook een absolute topper. Berlijn organiseert elk jaar op meerdere locaties kerstmarkten. Van de meer traditionele kerstmarkt bij de Gedachtniskirche tot een ware kerstmarkt kermis op het bekende Alexanderplatz.
♥ 21 november tot en met 23 december

Fijne feestdagen festival Eindhoven
Tot en met half januari is onze lichtstad omgetoverd tot een echt paradijs voor kerstfans. Er is al van alles te doen vanaf 18 november, maar de markt begin vanaf 16 december.
♥ 16 december tot en met 18 januari

Lees ook:

Beeld: iStock