Lifestyle

Dit zijn de leukste Nederlandse bookvloggers

Tegenwoordig wordt er over alles gevlogd op YouTube. Ook over boeken! Veel van jullie zullen niet precies weten wat een bookvlogger is, maar wij gelukkig wel. Bookvloggers maken video’s met een recensie over boeken, zodat jij voortaan niet meer het hele internet hoeft af te zoeken voor een recensie, maar gewoon even snel een filmpje kan kijken. Wij hebben daarom voor jullie de 8 leukste Nederlandse bookvloggers verzameld. Go check them out!

Oh My Book
Dit kanaal is van Daphne, Lisanne, Maureen en Jasmijn. Allemaal hebben ze ook hun eigen boekenblogs en dus veel ervaring in het recenseren van boeken. Dit kanaal is vooral leuk door de variatie: met z’n vieren zorgen de meiden ervoor dat elke vlog weer helemaal anders is. 

Watch on YouTube

A Bookworm Life
Sacha leest voornamelijk Young Adult boeken in zowel het Engels als Nederlands. Op haar kanaal begint ze gelijk met meerdere afspeellijsten met verschillende onderwerpen. Zoals Boekenpraatjes, Tags en Tops. Sacha is altijd in voor iets nieuws en weet soms zelfs auteurs te strikken voor exclusieve interviews. 

Watch on YouTube

Adorable Books
Adorable Books is ook begonnen als website/bookblog die wordt geschreven door vier meiden. Eén van die meiden (Yara) is dit jaar begonnen met het YouTube-kanaal en post regelmatig leuke en enthousiaste vlogs over allerlei Young Adult boeken. Behalve Yara verschijnt ook Danique van het Adorabale Books team regelmatig in de filmpjes op het kanaal. 

Watch on YouTube

Fleurine
Altijd vrolijk, opvallend en in voor iets nieuws! Fleurine kan maar niet genoeg krijgen van boeken en vlogt er op elke manier over die mogelijk is. Daarbij zien haar filmpjes er altijd goed en professioneel uit. 

Watch on YouTube

Cinderellis
Ook Ellis van Cinderellis begon ooit als bookblogger. Ruim vijf jaar geleden begon ze een YouTube-kanaal met dezelfde naam als haar bookblog. Al snel werd dit kanaal bekender dan haar blog en besloot ze volledig naar het vloggen over te stappen. 

Watch on YouTube

Sanne Leeh
Media en Entertainment studente Sanne Leeh is meer dan alleen een booktuber. Haar filmpjes gaan namelijk over alles wat zij leuk en interessant vindt. Ze heeft bijvoorbeeld al vlogs gepost over haar favoriete Netflix series, een lijstje met ‘underhyped’ boeken en natuurlijke over leuke winacties. 

Watch on YouTube

Dutch Book Chick
De 25-jarige Nanouk is de oprichter van Dutch Book Chick. Naast alle video’s die zij op neemt voor haar Youtube-kanaal doet ze ook de Social Media, give aways en houdt ze de website heel goed bij. De naam van haar account zegt het al een beetje, maar Nanouk doet vooral reviews over boeken.

Watch on YouTube

Book & Kisses
Book & Kisses is een platform dat wordt bijgehouden door vier meiden. Deze meiden schrijven recensies over heel veel boeken. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben er een recensie over geschreven. 

Bron: blog.bruna, mustreads.nl, dutchbookchick.nl | Beeld: iStock