Celebs

9 celebs die te horen hebben gekregen dat ze niet mooi genoeg zijn

Hollywood is een keiharde wereld dat heb je vast weleens gehoord. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar sterren hebben tientallen keren ‘nee’ gehoord voordat ze eindelijk doorbraken. En dat is niet het enige. Sommige sterren hebben zelfs te horen gekregen dat ze niet mooi genoeg zijn voor Hollywood. Jennifer Lawrence,  Adele en Lea Michelle staan allemaal op het lijstje. Ja, echt waar! En kijk waar ze nu zijn… HA!

Gigi Hadid
Ze mag op dit moment dan wel een van de meest bekende modellen zijn, maar Gigi Hadid werd twee keer voor de casting van Victoria’s Secret afgewezen. Daarnaast zeiden meerdere bureaus dat ze te lang was om een mainstream model te zijn. Gigi was eerst professionele volleybalspeler en kreeg te horen dat ze te veel spieren had en te dik was. “Toen ik voor het eerst verschillende bureaus in New York ging bezoeken, zeidenveel van hen: “Je moet veel gewicht verliezen”, vertelt het model aan Daily Mail. 

Jennifer Lawrence
Je zou het bijna niet geloven, maar ook Jennifer is bekritiseerd op haar uiterlijk. De actrice kreeg te horen dat haar ‘vrouwelijke lichaam’ niet de maat is die zij zoeken. Aka: een subtiele manier om te vertellen dat ze te dik is. Een filmrecensent schreef in zijn review van The Hunger Games dat hij Jennifer er niet ‘hongerig’ genoeg uit vond zien. Ehm, juist.

Kesha
Managers horen je vertrouwen in je te hebben om je te vertegenwoordigen. Dat gold helaas niet voor Kesha’s voormalige manager. David Sonenberg vertelde de zangeres dat ze hoe dan ook een paar kilo moest kwijtraken – ondanks dat ze al gigantisch veel succes had. De blondine claimt dat de kritiek van haar manager de oorzaak is van haar eetstoornis – waar ze in 2014 voor behandeld is.

Lea Michele
Lea veroverde Hollywood door haar rol van Rachel Berry in Glee. Sindsdien wordt ze graag gefotografeerd voor fotoshoots en op de rode loper. Daarom is het ook moeilijk te geloven dat een manager ooit tegen haar heeft gezegd dat ze haar neus moest corrigeren of moest stoppen in Hollywood. 

Taylor Lautner
Duizenden meiden hadden er een nieuwe crush bij toen Taylor voor het eerst in Twilight verscheen. Toch was hij het bijna niet geworden. In het auditieproces kreeg hij te horen dat hij niet ‘heet’ genoeg was om de rol van Jacob Black te vertolken. Na die opmerking is de acteur keihard aan de slag gegaan met het trainen van zijn lichaam. Hierdoor kreeg hij de rol en mocht hij ook in de volgende films blijven spelen. 

Adele
Adele is een van de meest succesvolle zangeressen ooit. Maarre… dat zei Karl Lagerfeld niets. De ontwerper had als kritiek dat ze ‘een mooi gezicht en prachtige stem heeft, maar een beetje te dik is’. Nu Adele volop is gaan trainen en heeft ze het tegendeel bewezen. Door haar nieuwe look is de zangeres bijna onherkenbaar.

Pink
Pink is slachtoffer geweest van een hoop kritiek aan het begin van haar carrière, waaronder ook Splash News die haar vertelde dat ze het niet ver zou schoppen vanwege haar uiterlijk. Van deze kritiek heeft ze zich niets aangetrokken en is een van de meest bekende artiesten van dit moment geworden. Ze gebruikt haar bekendheid als een platform om mensen die onzeker zijn van zelfvertrouwen te geven. You go! 

Priyanka Chopra
Je zou denken dat na het winnen van Miss World, de hele wereld het erover eens zou zijn dat je perfect bent. Priyanka Chopra (die nu getrouwd is met Nick Jonas) deed auditie bij een producent, maar die zei dat alles aan haar “fout” was. “Hij zei dat mijn neus niet proportioneel was, de vorm van mijn lichaam was niet proportioneel”, vertelt ze. Dit was zelfs nadat ze tot Miss World was gekroond. Priyanka’s moeder leerde haar een belangrijke les: “Je kunt niet zoals iedereen zijn, want je bent geboren zoals jij. Je moet vinden wat uniek is aan jezelf en daar je kracht van maken.” Door hier goed naar te luisteren en haar hart te volgen, veroverde ze Bollywood en Hollywood.

Meghan Markle
Het is moeilijk voor te stellen dat iemand de Duchess of Sussex, Meghan Markle, vertelt dat ze niet mooi genoeg is. Toch gebeurde dit toen ze nog volop in de acteerwereld zat. In Darling magazine vertelt Meghan openhartig over het vinden van haar identiteit en haar carrière als actrice, terwijl ze constant wordt afgewezen vanwege haar looks. Ze schreef: “Ik was, toen ik begin twintig was, nog steeds aan het uitzoeken wie is precies was. Ik probeerde mijn zelfverzekerdheid te vinden in een wereld die je beoordeelt op alles wat je niet bent en alles wat je bent. Niet dun genoeg, niet mooi genoeg, niet etnisch genoeg, terwijl je de volgende dag ook nog eens te dun, te etnisch, te mooi bent”. Wow, heavy!

Bron: chlloe.com, bustle.com, dailymail.co.uk | Beeld: Getty Images

Must reads 👀