Beauty

6 tips om een droge huid in de winter te voorkomen

Voelt jouw huid ook trekkerig en droog? Brace yourself, winter is coming... Een schrale, droge huid laat je weten dat de kou eraan komt. Dit betekent dat we extra lief moeten zijn voor onze huid. Regen, wind, sneeuw; de huid heeft het namelijk al zwaar genoeg in deze koude maanden ;-). Met deze tips bereid je jouw huid voor op de winter. Zeg maar vaarwel tegen die droge huid!

Wanneer de eerste lage temperaturen tevoorschijn komen begint onze huid te protesteren. Droge plekken, velletjes en een trekkerig gevoel als resultaat. Op deze manier laat je huid weten dat de winter in aantocht is. Zelfs meiden die normaal geen last hebben van hun huid kunnen in de wintermaanden opeens last krijgen van een droog, trekkerig gevoel. Producten waar je normaal gesproken bij zweert kunnen opeens het tegenovergestelde effect hebben. Super irritant, maar er is gelukkig wel wat aan te doen.

1. Wat er in de meeste gevallen voor zorgt dat de huid droog en onhandelbaar wordt, is de cleanser of facewash die je gebruikt. Vooral een product dat flink schuimt of veel zeep bevat laat de huid uitdrogen. Zeep verwijdert namelijk de natuurlijke oliën van de huid. Het kan best zijn dat je normaal een vettere huid hebt en altijd een speciale cleanser gebruikt, maar deze in de wintermaanden je huid juist extreem uitdroogt. Ook producten speciaal voor acne kunnen de huid in de winter zeer uitdrogen. Kies daarom in de koudere maanden voor een cleanser op basis van olie. Deze reinigt de huid, maar laat de natuurlijke oliën achter en droogt de huid niet uit.

2. In de winter is er niets fijner dan lekker lang en warm douchen. Maar een té warme douche is slecht voor de huid en kan zorgen voor een droog en jeukerig gevoel. Warm water stript de huid net zoals zeep van zijn natuurlijke oliën en droogt de huid uit. Daarnaast kan de verwarming ook zorgen dat je huid uit balans is. De verwarming haalt namelijk het vocht uit te lucht waardoor de huid droger wordt. Trek dus voortaan een extra trui aan en laat die verwarming nog even lekker uit. Heb je een extra reden om lekker tegen je boyfriend aan te kruipen. ;-)

3. De belangrijkste tip die we kunnen meegeven is water drinken. Het is in de winter namelijk super belangrijk om je huid genoeg vocht te geven, water drinken helpt hierbij. Ook van belang is het om je huid goed te verzorgen met producten die de vochtbalans op peil houden. Kies daarom na je cleanser voor een serum en een dagcrème om je huid extra te verzorgen. Gebruik ook in de avond een nachtserum en nachtcrème nadat je de huid schoon hebt gemaakt. Eventueel kun je ook nog een oogcrème gebruiken rondom de ogen. Deze huid is namelijk extra gevoelig, omdat hij zeer dun is. Wanneer je huid extreem droog voelt kan olie ook een oplossing zijn.

4. Een scrub zorgt dat oude, dode huidcellen verwijderd worden. Maar een scrub zorgt er eigenlijk voor dat de huid nóg droger wordt en geïrriteerd raakt. Let er daarom op dat je geen heftige scrub gebruikt in de wintermaanden, maar kies voor een mildere variant. Dit geldt ook voor de rest van het lichaam.

5. Scheren kan ook zorgen voor een droge, geïrriteerde huid. Je verwijdert namelijk niet alleen ongewenste haren, maar ook de natuurlijke oliën. Je kunt het beste je benen scheren na een warm (niet té warm!) bad. Dan zijn de haartjes zachter, wat de scheerbeurt makkelijker maakt. Gebruik ook altijd een scheergel- of crème en scheer met de haartjes mee om de huid te beschermen. Een bot mesje kan ook voor irritatie zorgen, verwijder deze op tijd en maak hem schoon na gebruik.

6. In veel huidproducten zit alcohol verwerkt, maar alcohol is not done voor mensen met een gevoelige en droge huid. Bijna iedereen dus in de wintermaanden. ;-) Alcohol haalt namelijk al het vocht uit de huid. Producten met alcohol zijn goed wanneer je last hebt van een extreem vette huid, maar anders raden we aan het zoveel mogelijk te vermijden.

Heb je nog steeds last van een droge, geïrriteerde huid met schilfers, laat er dan even naar kijken. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld last hebt van eczeem of psoriasis. 

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook