News

Breaking: Deze Nederlandse blogger stopt definitief met bloggen

Dankzij bloggers hebben we elke dag iets te lezen. Dat was jaren geleden wel anders! Inmiddels zijn bloggers uitgegroeid tot echte zakenvrouwen met onder andere eigen YouTube-kanalen, boeken en merchandise. Grote bloggers zijn vaak al jaren bezig en een aantal hebben gemerkt dat hun interesses of prioriteiten ergens anders liggen. Een grote blogger heeft de knoop doorgehakt: zij stopt definitief met bloggen.

Het woord is eruit: Mascha van Beautygloss stopt met bloggen. “Ik ga mij namelijk definitief meer focussen op Youtube en zal stoppen met bloggen”, schrijft Mascha in haar afscheidsartikel. “Dit is zeker geen makkelijke stap, maar wel een hele natuurlijke: eentje waar ik al maanden naartoe zit te werken met mijn meiden op kantoor.”

Mascha verklaart dat ze zich de laatste jaren niet meer thuisvoelt in de blogscene. “De laatste jaren is de blogscene veranderd van ‘elkaar helpen’ naar een soort competitie die door sommige lezers is ontstaan – wie kan de langste review maken? Wie heeft de meeste foto’s? Ik wilde me daar nooit mee bezig houden maar voelde toch dat mensen graag een competitie zagen. Waar de hele ‘beautyblogscene’ steeds iets negatiever werd in mijn beleving, werd de YouTube-scene steeds leuker en creatiever.”

Geen zorgen: Mascha stopt dus niet met Beautygloss, maar wel met bloggen. Ze gaat door met (beauty)filmpjes maken en is ook te vinden social media. 

Wat vind jij van dit nieuws? Zag jij het aankomen?