Fashion

YES! We kunnen binnenkort shoppen via Instagram

Hoe komt het toch dat fashionbloggers áltijd de mooie items uit rekken weten te vissen en jij steeds met lege handen thuiskomt? We gooien het op modegevoel, maar gelukkig kunnen wij dankzij Instagram goed bij onze favoriete bloggers afkijken. Als je nog inspiratie voor een nieuwe winterjas of trui nodig hebt dan weet je waar je moet kijken! Maar het wordt ons nu nóg makkelijker gemaakt: in de toekomst kunnen we de items meteen shoppen, gewoon via Instagram!

Als je een leuk kledingstuk ziet op Instagram tik je meteen op het scherm om te kijken of de blogger de merken heeft getagd. Dan weet je waar je het kledingstuk zelf kunt scoren. Maar niet alle bloggers doen dat. En om nou door honderden reacties te scrollen om te kijken of de blogger het daar misschien heeft gezegd is ook weer zo’n gedoe… 

Deze struggle is binnenkort verleden tijd. Instagram is in de Verenigde Staten namelijk aan het testen met shoppable foto tags. Het werkt hetzelfde als het taggen van andere accounts. Als je een foto ziet van een jurk van een bepaald merk, kun je via de tag de jurk meteen kopen. Bij de tag verschijnt ook het product samen met informatie over het product, de prijs, aanvullende foto’s en natuurlijk de link waar je het kunt kopen.

In eerste instantie test Instagram de nieuwe tags bij merken als Levi’s en Michael Kors, maar wie weet zullen fashionbloggers het in de toekomst ook gebruiken. Wel zo makkelijk voor ons, omdat we het hele web niet meer hoeven af te struinen op zoek naar dat ene product. Als je dat product toch niet wilt dan kun je gewoon terug swipen waardoor je weer bij de foto belandt. 

Hieronder krijg je alvast een voorproefje van shoppen via Instagram:

Als de test een succes is, komt shoppen via Instagram ook naar Nederland. Fingers crossed!

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock

Must reads 👀