Beauty

5 dingen die je nóóit met mascara moet doen

Kan jij zonder mascara in je make-up tasje? Eerlijk is eerlijk: een goede laag mascara maakt iedere look compleet, dus de Girlscene redactie zou keihard ‘nee’ antwoorden op die vraag. Toch zijn er soms wat problemen met mascara waardoor je minder van dit wonderproduct gaat houden. Onthoud daarom de volgende vijf dingen, want dit kun je namelijk beter NIET doen.

Het is nu eenmaal zo dat de ene mascara wel werkt, terwijl een heel andere mascara werkelijk he-le-maal niets voor je wimpers kan betekenen. Maar ligt dat aan het product of aan jou? Mascara moet wel één van de makkelijkste dingen zijn om aan te brengen, maar zelfs de meest doorgewinterde beautyliefhebber kan weleens een foutje maken. Als je de volgende punten voorkomt ga je nog meer van mascara houden. Wedden?

1. Je pompt de mascaraborstel in de huls
Mascara gaat al niet zo lang mee (slechts drie maanden), dus de tijd die jullie samen hebben wil je uiteraard zo goed mogelijk besteden. Daarom moet je goed voor je mascara zorgen, dan zorgt het product er zelf weer voor dat jouw wimpers er bomb uitzien. Maar hoe doe je dat? Door de mascaraborstel nóóit in de huls te pompen. Op die manier komt er namelijk meer lucht bij, waardoor de formule sneller uitdroogt. Dat betekent dat je minder lang met de mascara kunt doen en da’s waarschijnlijk niet de bedoeling. In verhouding is de gemiddelde mascara namelijk best prijzig – je betaalt zo meer dan €10 -, dus het met liefde behandelen helpt. Het beste is daarom om de borstel in de huls te draaien. Op die manier komt er het minste lucht bij.


2. Je brengt mascara aan voordat je je wimpers krult

Zweer je bij een wimperkruller? Top! Een wimperkruller tovert normale wimpers binnen een paar seconden om tot va-va-voom lashes. Sterker nog, een wimperkruller gebruiken in combinatie met de juiste mascara voor jouw wimpers (waarover hieronder meer) zorgt er in sommige gevallen al voor dat je helemaal geen nepwimpers nodig hebt. Maar let hierbij wel op dat je éérst je wimpers krult en daarna pas je mascara aanbrengt. Anders vergroot je de kans dat je wimpers afbreken en bovendien blijven ze dan ook makkelijker aan elkaar plakken. 

3. Je begint met je bovenwimpers
Als je alleen mascara op je bovenwimpers aanbrengt mag je dit skippen. Breng je ook mascara aan op je onderwimpers? Dan wil je dit waarschijnlijk wel weten. Grote kans dat je mascara op je oogleden vlekt als je het aanbrengt. Als je namelijk je bovenwimpers niet de kans geeft om te drogen – wat soms lang kan duren – gaat het geheid vlekken als je meteen je onderwimpers mee wil nemen. Daarom is het handiger om eerst je onderwimpers te voorzien van een laag mascara en daarna pas je bovenwimpers. Problem solved!

4. Je bewaart de mascara te lang
Zoals hierboven al staat gaat je mascara helemaal niet zo lang mee in vergelijking met bijvoorbeeld een foundation. Over het algemeen doe je drie-vier maanden met een mascara en moet je het daarna om hygiënische redenen vervangen. Als je dat niet doet is niet alleen je mascara (half) uitgedroogd, maar moet je ook niet raar opkijken als je een ooginfectie krijgt. Mascara wordt namelijk iedere keer blootgesteld aan lucht en bacteriën, waardoor de levensduur vrij kort is. Vergeet dus niet om je mascara echt na drie maanden weg te gooien.

5. Je gebruikt de verkeerde mascara
De mascara waar je beste vriendin bij zweert werkt niet automatisch voor jou. Niet alleen heeft iedereen andere wimpers, maar ook andere verwachtingen. Natuurlijk is het oké om naar de favoriete mascara van anderen te vragen, zo lang je maar onthoudt dat jij misschien een heel ander type mascara fijn vindt. Daarom is het wel zo handig om erachter te komen wat voor mascara jij dan prettig vindt. Allereerst: wat verwacht je van een mascara? Misschien wil je lengte, misschien wil je juist vollere wimpers. Daarnaast is het goed om te bepalen welk mascaraborsteltje jij zo goed vindt werken. Is het een gebogen borstel? Een dik borsteltje of juist een dunne? Test het hier.

Lees ook:

Must reads 👀