Lifestyle

YES! Studenten lenen vanaf volgend jaar gratis

Zit jij nog op de middelbare school en ga jij volgende jaar studeren? Dan heb jij geluk! Dan heb jij geluk! Het was natuurlijk echt een bummer dat de studiefinanciering werd afgeschaft. We moesten gaan lenen en rente betalen om onze studie te betalen, maar waarschijnlijk vanaf 2017 betalen wij geen rente meer op onze lening. Woehoe! Lees in dit artikel hoe het precies zit.

Maar hoe zit dit dan precies? Het rentepercentage daalt in 2017 van 0,01% naar 0% volgens bronnen bij het ministerie van Onderwijs. Dit komt omdat de Nederlandse staat momenteel heel goedkoop kan lenen. Op een groot deel van deze leningen krijgt Nederland op dit moment geld toe, waar wij studenten, dus nu van profiteren. Yay!

De 0% rente gaat in vanaf januari 2017 en geldt dus voor alle nieuwe studenten, maar ook voor oud-studenten die met een nieuwe studie starten en dus een nieuwe rentevaste periode van vijf jaar. Dit is dus fantastisch nieuws voor alle nieuwe studenten en maakt hierdoor studeren een stuk aantrekkelijker. In 2002 stond de rente namelijk nog op 4,03%, het is dus de afgelopen jaren flink gedaald.
   
Officieel maakt DUO het rentepercentage voor de komende vijf jaar ieder jaar pas in december bekend. Fingers crossed!

Lees ook: