Beauty

Dit is hoe je pluizig haar na een regenbui voorkomt

Zal je altijd zien: heb je net een uur besteed aan het krullen van je haar, regent het! Zomer, winter, herfst of lente, het lijkt wel of het altijd slecht weer is als je haar goed zit. Gemiddeld genomen valt er tussen de 800 en 900 millimeter neerslag per jaar, dus op zich is dat niet zo heel gek. Met deze vijf tips overleeft je coupe zo’n onverwachte regenbui de volgende keer wél.

Vooral in de herfst- en wintermaanden staan we niet te kijken van een regenbui hier en daar. Het lijkt wel of het in Nederland aan een stuk door regent… Super vervelend (en zonde!) als jij net een ochtend hebt besteed aan het perfectioneren van je haar en dan overvallen wordt door een hevige regenbui. Plus, nat haar = pluizig haar. Wij hebben een aantal tips onder elkaar gezet die jou helpen om het beste uit je haar te halen op een regenachtige dag én waarmee je pluizig haar stopt.

#1 Waarom gaat het altijd regenen als jij je haren gekruld hebt? &%#@ Zie je dat het gaat regenen? Kies er dan voor om je haar in te vlechten. Zo gaan je krullen niet verloren en creëer je juist nieuwe krullen. Laat je haren goed drogen na een regenbui en haal je vlechten er pas uit als je haar compleet droog is. Prachtige krullen gegarandeerd! Geen tijd om je haar in te vlechten? Wikkel dan snel een sjaal om je pas gekrulde coupe.

#2 Een mislukt kapsel door de regen is eenvoudig te verbergen door een kam of borstel mee te nemen in je tas. Een kleine borstel stop je makkelijk in je toilettas. Kam je haren op plaats van bestemming en je ziet er niets meer van. Handig! Wil je geen risico nemen? Draag je haar dan in een staart. Op deze manier heeft je haar het minste last van de regen en gaat het niet uit model.

#3 Raak je haren niet aan terwijl het regent. We snappen dat het heel verleidelijk is om aan je haren te zitten terwijl je door een regenbui fiets, maar doe het niet. Je handen verspreiden namelijk olie en warmte waardoor je haar frizzy wordt. Afblijven dus!

#4 Wees altijd goed voorbereid op pluizig haar door te beginnen onder de douche. Kies voor een shampoo en conditioner die speciaal gemaakt zijn voor pluizig haar. Op deze manier ben je altijd voorbereid op een bui. Gebruik hierna ook een product zoals een haarserum of olie die je haarschubben afsluiten. Let er op dat je wanneer je uit de douche komt je haren niet droogtwrijft, maar dept. Deppen zorgt ervoor dat je haar minder snel gaat pluizen. Tot slot haal je met een föhn het laatste restje water weg. Finish met een haarspray om het haar te beschermen en op z’n plek te houden.

#5 Word je op weg naar huis overvallen door de regen? Maak je haren dan meteen droog met een föhn. Hoe sneller je haren van nat naar droog gaan, hoe minder snel het gaat pluizen. Niet thuis? Ren dan snel de toiletten in en gebruik een handdroger. Breng je haren vervolgens in model met iets wat je haren verzorgt. Kies on the go voor bijvoorbeeld Vaseline. Dit heb je vaak al in je tas zitten en werkt super goed om pluis tegen te gaan. Let op: gebruik een klein beetje.

Altijd goed voorbereid zijn? Zorg dan dat je standaard een kleine paraplu in je tas stopt. 

Lees ook:

Bron, bron