News

Wat een fashionblogger verdient met een Instagram foto is absurd

De mooiste outfits opgestuurd krijgen, de hele wereld over vliegen en poseren voor de foto die je door jouw vriendje laat maken. Het leven van een fashionblogger is voor veel meiden een droom. Al helemaal als je weet welk bedrag een succesvolle fashionblogger met één Instagramfoto op haar bankrekening kan bijschrijven!

Het leven van een fashionblogger is heel hard werken, laten we dat voorop stellen. Maar het loont wel! Succesvolle fashionbloggers als Chiara Ferragni, Aimee Song en onze Negin Mirsalehi verdienen bakken met geld… met één Instagramfoto! Volgens The Independent verdienen fashionbloggers met gemak €65.000 voor één kiekje. Wow.

“Voor een A-list talent beginnen de prijzen bij €55.000 per foto”, zegt Candace Fremder, senior account director bij PR-bureau Thrsxty. “Influencers verschaffen hun platform om merken direct met hun gewenste klanten te verbinden. Mensen kopen eerder een product als het aangeraden is door hun favoriete blogger dan door een advertentie in bladen of op tv”.

Als je veel volgers hebt weten te krijgen kun je dus enorm veel verdienen als fashionblogger. De inkomsten van hun blog zelf is daar nog niet eens bij opgeteld! Maar hé, het is ook niet makkelijk om te overleven in de harde fashionwereld met zoveel concurrentie.