Lifestyle

19 dingen die je herkent als je met huisgenoten woont

Met huisgenoten wonen is natuurlijk hartstikke gezellig. Heb je even geen eten in huis? Dan ‘leen’ je toch gewoon even iets van je huisgenoten? Kledingcrisis? Je fashionable huisgenoot is je redder in nood. Maar oh wee, als je merkt dat iemand zijn lepel in jouw pindakaaspot heeft gestopt… En waar zijn al jouw sokken opeens heen!? Woon jij ook samen met huisgenoten? Dan herken jij deze dingen absoluut!

1. De badkamer is altijd bezet
Het lijkt wel of iedereen besluit te gaan douchen als jij met je handdoekje aan komt lopen. Argh, dilemma… Stinkend naar college óf te laat komen voor college?

2. En de wc trouwens ook…
Je wordt wakker en moet super nodig plassen. Je rent als een gek naar de wc, maar ziet dat hij op slot is… Eindelijk is de wc van jou en wat een verlossing! Op het moment dat jij je blaas aan het legen bent kom jij erachter dat je huisgenoot nét de laatste rol wc-papier heeft opgemaakt. Noooo!

3. Oh, hebben wij een schoonmaakrooster?
Tsja, elk studentenhuis heeft er wel één (gehad). Hij hangt op een random keukenkastje, op de koelkast, ehh of eronder… Bij het ene huis werkt het perfect, bij de ander is het alleen ooit ingevoerd, maar is daar ook alles mee gezegd.

4. De persoon die ‘s nachts de wasmachine aanzet…
Slaap jij naast de wasmachine? Dan snap jij meteen wat wij bedoelen. Het moment dat de wasmachine aan zijn centrifugeerprogramma begint lijkt het alsof jouw kamer gaat opstijgen.

6. Jij hebt die huisgenoot waarbij haar vriend praktisch bij jullie woont
Bijna elk huis heeft er wel één. Een huisgenoot met een vriend(in) die praktisch elke dag bij jullie is. Ze slapen samen, koken samen en doen alsof het huis van hen is.

7. Je eten moet jij bewaken met je leven
… En dan wordt het tóch nog opgegeten. Dit is misschien wel een van de grootste frustraties in studentenhuizen. Iedereen schrijft met grote koeienletters op verpakkingen namen, maar toch is je pot Nutella binnen twee dagen leeg zonder dat jij er ook maar één keer iets van hebt gepakt…

8. Je favoriete shirtje is opeens spoorloos
Denk je eindelijk af te zijn van je zusje die al je kleding steelt, verdwijnen er op de mysterieuze manier nog steeds kleren…

13. Je kleding wordt tentoongesteld
Omdat er maar één wasrek is moet jij goed timen wanneer je gaat wassen, want ruimte op je kamer is er niet echt… Je moet er dus aan geloven om al je was op te hangen en ermee dealen dat iedereen jouw sexy lingerie ziet hangen. En ja, ook die lelijke versleten beertjes pyjama…

9. Je hoort je huisgenoot door de muur heen niezen…
…En beseft dat wanneer je een nies-geluid hoort, er ook nog veel andere dingen te horen zijn. Woops…

10. Dinsdagavond: We geven vanavond een huisfeestje, gezellig toch?
Jouw huisgenoot is een feestbeest en studeert wanneer het hem of haar uitkomt. Jij bent daarentegen hartstikke druk en loopt op dit moment fulltime stage. Als iemand dus ‘s avonds aankondigt een huisfeestje te geven, word jij daar niet echt vrolijk van als jij de dag erna om 7:00 uur weer op moet…

11. Die vuilniszak die steeds verder uitpuilt
De vuilnisbak in de keuken zit vol, maar niemand heeft zin om drie trappen naar beneden te sjouwen met die vuilniszak… Gevolg: iedereen propt net zolang dingen in de vuilniszak totdat hij scheurt en niet meer uit de vuilnisbak kan…

13. Iedereen wordt wakker van die ene wekker
… Behalve de persoon die ‘m gezet heeft. Argh!

14. Gekke geurtjes
Elk huis heeft zo zijn eigen geuren. Een nieuw huis betekent nieuwe geuren. Je huisgenoot die zijn eten heeft aan laten branden, het heftige parfum van je linker buurvrouw of de sportsokken die op dinsdag altijd op de waslijn hangen…

Maar er zitten natuurlijk ook voordelen aan het wonen met huisgenootjes!

15. Er is altijd eten in huis
Hoe meer huisgenoten, hoe meer eten.

16. Er is altijd iemand die mee uit wil
Heb je zin om een avondje uit te gaan, maar zijn je vriendinnen allemaal druk met andere dingen? Er is altijd wel een partner in crime die samen met jou een fles wil opentrekken.

17. Je kan veel goedkoper eten
Ehh nee, natuurlijk niet door te stelen van je huisgenoten ;-). Wanneer je met z’n allen kookt en de kosten split, maakt dit het wel een stuk goedkoper! Het is ook nog eens een stuk gezelliger.

18. Nooit meer kledingcrisis
Je staat voor de kast maar weet echt niet wat je aan moet trekken. Gelukkig is er altijd wel die ene fashionable huisgenoot met een kledingkast waar je u tegen zegt. Je hoeft maar aan te kloppen en ze heeft al verschillende items bij elkaar geraapt.

19. Je hoeft minder schoon te maken
Doordat je met meerdere mensen woont, worden de schoonmaaktaken verdeeld. Als je alleen woont is het een dagtaak om jouw huis schoon te maken, nu hoef je slechts één keer in de week ergens een doekje over te halen.

Lees ook:

Beeld: iStock