Beauty

Dit is het beste tijdstip om je benen te scheren

Het scheren van je benen. Het is één van de meest irritante, vervelende en soms nogal frustrerende beautyklusjes. Gelukkig is de tijd van bikini's en jurkjes voorbij en hoeven we ons niet druk te maken over het feit dat wij onze benen wel of niet hebben geschoren deze herfst en winter. Maar hey, ook in de winter moeten wij eraan geloven en dít is het beste tijdstip om afscheid te nemen van je fuzzy legs.

Wanneer scheer jij 'het liefst' je benen? Haal jij snel een scheermesje langs je benen in de ochtend of doe jij het liever 's avonds? Misschien heb je het je al eens afgevraagd wat nu het beste tijdstip is om het scheermesje erbij te pakken, want er bestaat namelijk écht een tijdstip voor het beste resultaat.

Volgens beauty experts moeten wij onze benen scheren voordat we naar bed gaan. Het is eigenlijk heel simpel: Wanneer we slapen worden onze benen warm, waardoor ze een beetje zwellen. Hierdoor gaan de haartjes die je per ongeluk hebt overgeslagen tijdens het scheren terug in het haarzakje, waardoor ze dus minder opvallen! Bonus: Wanneer je benen nog warm zijn in de ochtend, voelen ze zachter en gladder aan.

Wanneer je in de ochtend gehaast een scheermesje erbij pakt, merk je dat je benen veel  minder glad aanvoelen. Dit komt doordat het 's ochtends kouder is waardoor onze poriën en haartjes eerder tevoorschijn komen en je benen dus veel prikkeliger aanvoelen.

Onze benen scheren wij dus voortaan in de avond. Wil jij dé perfect gladde benen en gaan voor het optimale resultaat? Lees dan onderstaande tips en ideeën is jaloers op jouw shiny legs.

♥ Scrub regelmatig
De bovenste huidlaag verliest elke dag dode huidcellen. Een groot deel van die dode cellen verlies je vanzelf, maar een deel ook niet. Scrub daarom regelmatig, het liefst de dag voor het scheren, om de overige dode huidcellen te verwijderen. Voorkom je gelijk ingegroeide haartjes :-).

♥ Warm water
Ga in de douche niet gelijk in de weer met je scheermesje, maar was bijvoorbeeld eerst je haar. Terwijl je conditioner zijn werk doet, kan jij even rustig de tijd nemen om je benen te scheren. Vergeet de scheergel niet!

♥ Vervang je scheermesje regelmatig
Blijf niet doorscheren met een bot mesje, want dit vergroot de kans op wondjes. Autsj... Venus heeft bijvoorbeeld een super handig systeem: wanneer de blauwe strepen verdwijnen op het mesje, scheert het niet meer optimaal. Heeft jouw mesje dit niet? Wanneer je merkt dat je mesje niet meer makkelijk over de huid glijdt is het slim om het te vervangen. 

♥ Koop een goed scheermesje
Scheermesjes zijn helaas prijzig, maar wij willen graag het beste voor onze huid. Je hebt wegwerpscheermesjes en mesjes waarbij de je kop vervangt. Kies wat jij fijn vindt en doe ook eens een prijsvergelijking. Een scheermesje met een vervangbaar stuk is misschien in de aanschaf wat duurder, maar doordat je alleen de opzetstukjes opnieuw hoeft te kopen is het uiteindelijk misschien wel goedkoper?!

♥ Verzorg je benen
Ben je klaar met scheren? Smeer je benen dan in met een lekkere voedende bodylotion, bodybutter of een olie. Hiermee voorkom je dat ze droog worden en zijn ze gelijk goed gehydrateerd!

Lees ook:

Bron, bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook