Real life

Girls Issues: Ik heb last van acne

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die last heeft van veel puistjes.

Hallo Girlscene,

Ik heb erg last van puistjes boven mijn lip, het lijkt nu net alsof ik een snorretje heb van mee-eters :(. De pil, of andere medicijnen mag ik niet moede van mijn moeder ik ben allergisch voor foundation en concealer. Wat moet ik doen? Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Groetjes, anoniem

Lieve anoniem,

Puistjes zijn erg vervelend. Je hebt niet gezegd hoe oud je bent, maar wij gaan er vanuit dat je in de pubertijd zit. Helaas moet je rond die leeftijd dealen met puistjes… De één heeft daar meer last van dan de ander en helaas hoor jij bij de eerste groep. Dit betekent natuurlijk niet dat er niets aan te doen is. Wij raden je aan om je huid goed te reinigen, ‘s ochtends én ‘s avonds. Kies daarnaast voor een goede verzorging, ga bijvoorbeeld langs bij de drogisterij of parfumerie. Zij weten precies wat er goed bij jou huid past. Een goed begin is al het halve werk ;-). Werkt dit niet of lijkt het alleen maar erger te worden? Dan is het misschien toch verstandig om eens een goed gesprek met je moeder aan te knopen en met haar langs de dokter te gaan. Zij sturen je vaak door naar een dermatoloog, zij houden zich dagelijks bezig met huidproblemen en zijn dus experts op dit gebied. Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillende trucjes om je puistjes te verbergen. Leg bijvoorbeeld de nadruk op je ogen, zodat je puistjes minder aandacht krijgen. Of trek een felle trui aan, zodat iedereen kijkt naar je fashionable outfit!

Veel succes!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Lees ook:

Girls Issues: Ik wil zo zijn als in mijn perfecte wereld

Girls Issues: Ik ben het enige meisje van de klas

Girls Issues: Ik heb stiekem contact met mijn ex

Beeld: iStock