Beauty

7 tips voor gezond haar tijdens de gure wintermaanden

6

Brrr, wat is het koud! Door de daling van de temperaturen moet ons lichaam hier enorm aan wennen. Onze huid wordt droger, onze lippen schraal en wat dacht je van ons haar? Wist je dat bij koude temperaturen je meer kans hebt op een gevoelige hoofdhuid en sneller last krijgt van roos? Om ons haar goed te verzorgen in de komende winter heeft Head & Shoulders een lijn ontwikkeld die je haar beschermt én verzorgt.

1. Scrub je haar met zout
Wij scrubben ons gezicht, onze handen en ons lichaam om dode huidcellen te verwijderen. Waarom doen wij dit eigenlijk niet met onze hoofdhuid? De winter is de perfecte tijd om hiermee te beginnen. Je haar is je vast dankbaar!

2. Maak een masker van olijfolie
Maak een haarmasker van olijfolie. Smeer je haar én hoofdhuid goed in met olijfolie en laat het een paar uur goed intrekken. Spoel het daarna wel goed uit met shampoo, want wij ruiken natuurlijk liever naar bloemen dan olijfjes ;-).

3. Pas op met stylingproducten
Gebruik stylingproducten die rekening houden met jouw gevoelige hoofdhuid. Er zijn tegenwoordig genoeg producten waarmee je jouw wilde haren temt en die speciaal afgestemd zijn op snel geïrriteerde huidjes.

4. Spoel je haar goed uit
Het is heerlijk om je haar te wassen met shampoo en vervolgens te verzorgen met een lekker masker, maar pas wel op! Neem ook goed de tijd voor het uitspoelen van je haar. Wanneer er zeep achterblijft kan dit namelijk roos veroorzaken of verergeren en dat is nou precies wat we niet willen!

5. Tea tree olie
Net als olijfolie zweren sommige mensen bij tea tree olie. Sommige mensen slikken het door, anderen brengen het direct aan op de hoofdhuid. Hmm, wij zouden voor de tweede optie gaan...

6. Azijn
Het laatste natuurlijk wondermiddel is (appel)azijn. Spoel je haar met twee kopjes azijn om het vervolgens uit te spoelen met water. Het is misschien even slikken, maar schijnt wel echt te helpen.

7. Head & Shoulders 3-Action
Oké, laten we eerlijk zijn. Deze natuurlijke middeltjes werken misschien wel, maar ideaal is het niet. We willen het liefst ons haar met een shampoo wassen, zonder al deze huis-tuin- en keukenmiddeltjes uit de kast hoeven halen. Goed nieuws, want wij hebben de oplossing gevonden!


Geen gedoe meer met producten uit de keuken, maar gewoon één shampoo die je een hoop moeite (en vieze geurtjes) bespaart. Head & Shoulders 3-Action heeft de werking van een anti-roos shampoo, maar doet daarnaast hetzelfde tot beter werk als een cosmetische shampoo. Win-winsituatie dus!

De shampoo heeft drie verschillende werkingen. Het reinigt je haar en laat roos voor 100% verdwijnen door de kleine zinkdeeltjes. Het beschermt je haar tegen nieuwe roos, want je wil natuurlijk niet dat het terugkeert. En het allerbelangrijkste: het verzorgt je haar, waardoor het ook nog eens zacht en soepel wordt. Doordat Head & Shoulders er na ruim tien jaar research in is geslaagd om de zinkdeeltjes in de shampoo acht keer kleiner te maken is het veel makkelijker uit te spoelen. Want hé, zachte lokken willen wij natuurlijk allemaal :-).

De Head & Shoulders 3-Action lijn is in vijfitien verschillende varianten te koop, waaronder twee mannenvarianten. Er zit er dus altijd een shampoo tussen die bij jouw hoofdhuid past, lekker ruikt én aan jouw eisen voldoet!

De nieuwe lijn ligt al in de winkels en is te koop vanaf €4,99 per stuk.

Lees ook:

*Dit artikel is in samenwerking geschreven met Head & Shoulders.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

6 reacties

 • 3 jaar geleden Lotje

  Ik had nog nooit gehoord van je hoofdhid scrubben haha

 • 3 jaar geleden fleurdk

  2. Maak een masker van olijfolie + paar droppels van Vivese Oil

 • 3 jaar geleden Cookie

  Commerciële shampoos zijn sowieso niet gezond voor je haar. Sinds ik PetalFresh gebruik (te koop bij Holland&Barrett), een shampoo zonder sulfaten en andere chemische ingrediënten, is m'n haar veel gezonder en voller!

 • 3 jaar geleden Maureen Mulder

  Ik zou het bij de huis, tuin en keuken dingen houden. Head and shoulders is best wel een agressieve shampoo om roos te bestrijden. Als je geen roos hebt, is het geen goed plan om deze shampoo te gebruiken. Het tast je hoofdhuid redelijk aan. Spreek uit ervaring :/

 • 3 jaar geleden Appelmoes

  Head & shoulders verergert je roos alleen maar -.-

 • 3 jaar geleden Konijntje

  7. Head & Shoulders 3-Action

  Ahum erge ahum reclame ahum ahum

  Nou ja, iig zeggen jullie dat het in samenwerken met head&shoulders is.

 1. 1