Fashion

Dit is waarom we eigenlijk geen zwart meer moeten dragen

Zwart kleedt af, zwart matcht altijd en op zwart zie je geen vlekken. Zwart klinkt als de perfecte oplossing voor iedere kledingcrisis, toch? Maarrr, think twice. Volgens verschillende mode-experts denken wij dat we er goed uitzien in zwart, maar is dat bijna nooit zo... Say what!? Wij leggen vandaag uit hoe het zit en welke kleuren wél goed zijn.

Een maand geleden vertelde modedesigner Sander Lak, die afgelopen maand doorbrak op New York Fashion Week, dat wij er eigenlijk nooit goed uitzien in zwart. Hierna barsttte natuurlijk de discussie los. Want zeg nou zelf, wie draagt er nou geen zwart? Er werd een kleurexpert bijgehaald en ook zij vertelde dat zwart alleen met een donkere huid en donker haar je goed staat. Hoe lichter de kleur van je huid en haar, hoe groter het contrast wordt en hoe harder en afstandelijker het ons maakt. Oneffenheden, puistjes en rimpels worden benadrukt en het laat ons ouder lijken. Slik...

Als je toch graag voor een donkere kleur kiest, komt het er dus op neer dat je beter donkerblauw, donkerbruin of grijs kunt dragen. Wil je toch zwart dragen? Let dan goed op de stof. Fluweel is bijvoorbeeld intens zwart, maar katoen of een glanzend stofje zijn niet helemaal diep zwart. Vermijd zwarte kleding tegen de huid van je gezicht, vooral iets met hoge kragen of een col.

Wij blijven stiekem gewoon lekker zwart dragen, maar zetten nog wel even wat kleurrijke items voor je op een rijtje! Want zeg nou zelf, daar wordt iedereen vrolijk van, toch ;-)?

Vero Moda €19,99


H&M €24,99

Vero Moda €24,95

Maison Scotch jas €189,95

Asos €24

Asos €18,67


Monki
€20

Wil je weten welke kleur bij jou past? Dat lees je hier!

Lees ook:

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved