News

In deze Nederlandse stad wil je niet komen als je doodsbang bent voor clowns

Het kan je bijna niet ontgaan zijn als je veel online bent: er ontstaat een ware clown-rage op het internet en het is niet iets om vrolijk van te worden. Sterker nog, alsof veel mensen nog niet bang genoeg zijn voor clowns… De zogenaamde horrorclowns rennen met een mes achter mensen (kinderen in het bijzonder) aan om hen af te schrikken en er is er nu zelfs één in Nederland gespot. AHHHH.

We weten niet hoe het met jou zit, maar op de Girlscene redactie zijn we niet per se grote fans van clowns. Zeker niet toen we de eerste berichten over horrorclowns vanuit de Verenigde Staten binnenkregen. Daar stonden ‘creepy clowns’ langs de weg en dat leek in het begin niet zo’n big deal te zijn. Totdat sommige clowns kinderen ‘s avonds het bos in lokten en men dit fenomeen wel serieus begon te nemen. De politie werd ingeschakeld, helemaal toen sommigen beweerden dat ze achterna gezeten werden door mensen vermomd als clowns. Mét mes. Om bang van te worden.

Maar goed, nu denk je waarschijnlijk: ach, de Verenigde Staten… Dat is een ver van mijn bed show. Nou geloof ons, niet als je in de buurt van Almere woont. Daar is nu een gek – mogen we dat zeggen? – die verkleedt als clown mensen de stuipen op het lijf jaagt. Inclusief mes. De recherche heeft inmiddels een strafrechtelijk onderzoek ingesteld en de politie is druk op zoek naar de ‘onruststoker’, maar het enige waar wij aan kunnen denken is het feit dat deze persoon nu meer Nederlanders met een liefde voor pranks inspireert. Laten we vooral hopen dat dit niet vaker gebeurt.

Lees ook:

Bron, bron en bron

Beeld: iStock