Lifestyle

Awkward date: Hij dacht dat we verkering hadden

Laten we eerlijk zijn: iedereen heeft wel eens een ongemakkelijke date gehad. Laatst deden wij een oproep en vroegen wij om jullie awkward date verhaal met ons te delen. Vandaag vertelt Myrthe over haar awkward date. Zij ging voor de tweede keer op date met een jongen, alleen had hij iets andere verwachtingen van hun huidige situatie…

Ik had al eens eerder een date gehad met hem en het was gezellig. Zijn kledingkeuze sprak me wat minder aan, maar ik vond dat je daar mensen niet op mag afkeuren. We besloten dus om nog een keer af te spreken. Hij was jarig en hij zei tegen me dat er op de dag zelf geen bezoek zou komen, dus het leek mij leuk om bij hem thuis wat te koken voor zijn verjaardag.

Toen ik daar met een hoop boodschappen aankwam zei hij al vrij snel dat zijn ouders zo nog wel even langskwamen. Volgens mij zag hij dat ik daar niet echt zin in had, maar de date ging gewoon verder en ik hoopte dat ik weg zou zijn voor ze er waren. Tijdens het koken kwam ik er ook achter dat hij echt nooit kookte. De knoflook pelde hij namelijk nauwelijks en hij gooide er zo een hele bol in. Toen we net klaar waren met koken en op het punt stonden het op te eten, kwamen zijn ouders, broer en dochtertje daarvan binnen.

Terwijl zij plaatsnamen in de zithoek gingen wij aan de keukentafel eten. Ondanks dat dit ongelofelijk ongemakkelijk was vond zijn moeder het nog nodig om door ons gesprek heen te schreeuwen. Toen we klaar waren met eten gingen we ‘gezellig’ bij zijn familie zitten. Toen zijn moeder hoorde dat ik het liefst de hele wereld rond zou reizen was ik volgens mij al zo goed als afgekeurd. Want dan was haar zoon zoveel alleen… ‘Weet je zeker dat je niet huisje boompje beestje wil?’

Na een paar uur aan ongemakkelijke gesprekken gingen zijn ouders weg en vroeg hij of ik nog een filmpje wilde kijken. Omdat we nog geen uur echt samen hadden gehad zei ik ja. Even daarna begon hij me te zoenen, als een soort secondewijzer onder zo’n oude klok, maar omdat ik al gezegd had dat ik een film zou kijken kon ik daar niet echt onderuit. Toen de film eindelijk afgelopen was zei ik dat ik naar huis moest en vroeg ik of hij een leuke verjaardag gehad had. Hij kreeg een lach op zijn gezicht en zei dat hij allang blij was dat hij zichzelf geen vrijgezel meer hoefde te noemen. Als in dat we dus al samen zouden zijn. Met stomheid geslagen ben ik gegaan en heb hem de dag erna geappt dat het eigenlijk niet helemaal wederzijds was. Ik vond het heel zielig, maar om uit medelijden een relatie te beginnen vond ik nog erger.

Heb jij een date gehad die compleet rampzalig verliep en wil je dat met ons delen? Yes please! Wat moet je doen?
Stuur een mailtje met jouw verhaal van maximaal 500 woorden naar danique@girlscene.nl. De leukste verhalen krijgen een plekje op Girlscene, dus wie weet spot je jouw verhaal straks op de site!

Lees ook:

Must reads 👀