Beauty

De make-up trends op het gebied van oogmake-up die je niet mag missen

We moeten er toch echt aan geloven… De dagen worden korter, kouder, donkerder én natter. Niet echt iets om naar uit te kijken. Gelukkig betekent een nieuw seizoen ook nieuwe trends op beautygebied. Wij laten je dé trends zien op gebied van oogmake-up voor deze herfst, zodat je vóór die regenbui er tenminste nog leuk uitziet. 😉

Wimpers
Dit seizoen draait het allemaal om de wimpers. Hoe groter, hoe beter. Grote wimpers zorgen ervoor dat je ogen groter lijken én dat je er wakker uitziet. Ideaal na een avondje Netflix. 😉 Let wel op dat je de rest van je make-up vrij rustig houdt om het geheel te compenseren.

Naast de ‘Twiggy trend’ is er ook een trend die ons wat minder aanspreekt. Deze trend proberen we normaal juist te voorkomen… We hebben het over clumpy lashes, spinnenpoten (!) dus. Misschien even slikken voor de meesten en niet echt ideaal voor een everyday make-up look. Wil je toch je wimpers wat meer laten spreken? Breng dan één of twee extra laagjes mascara aan voor een wat subtieler effect.

Wil je echt uitpakken met je wimpers? Kies dan voor kleur! We kennen allemaal de gekleurde mascara’s, maar echt draagbaar zijn deze niet altijd… Kies er daarom voor om slechts één accent aan te brengen op je wimpers, zoals op de hoeken of onderste wimpers. Deze look is super gaaf als je eens iets anders wilt. Voor een feestje, bijvoorbeeld.

Oogschaduw
Met oogschaduw kun je dit seizoen alle kanten op. Natuurlijk zijn glitters hot door de feestmaanden, maar je kunt het ook een keer anders doen. Gebruik eens een koperen oogschaduw met glitters om je traditionele smokey eye een andere touch te geven. Dit geeft gelijk een unieke, feestelijke look. Maar je kunt glitter juist ook wat rustiger en draagbaarder maken door enkel oogschaduw aan te brengen op je oogleden en deze goed te blenden.

Nog even terug naar de smokey eyes, want die mogen ook in alle kleuren en vormen dit seizoen. Voor een 60’s vibe kies je voor kleuren zoals blauw en groen. Wees ook niet bang om kleuren en stijlen te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld glitters dragen op je wimperrand en de rest van je oog mat houden. Naast de traditionele zwarte smokey eye zien we ook veel kleuren dit seizoen. Kies bijvoorbeeld voor een blauwe smokey eye, want blauw wordt namelijk dé kleur van het moment. Win-winsituatie!

Over de volgende trend zijn we nogal sceptisch: rode oogschaduw. Wij zien er vaak ziekjes uit wanneer we deze trend dragen, maar toch zie je het overal op de catwalk. En wat goed genoeg is voor Gigi, is goed genoeg voor ons. Kies wel voor een glanzende foundation en een highlighter om de look wat leven in te blazen.

Eyeliner
Niet alleen de wimpers zijn belangrijk, ook eyeliner speelt dit seizoen een grote rol. Natuurlijk blijven we altijd trouw aan onze winged eyeliner (heilig!), maar dit seizoen mag hij nóg heftiger. Uitschieten is dus helemaal niet erg, handig! Wees niet bang om op te vallen, daar draait het dit seizoen juist om.

Eyeliner hoeft niet altijd netjes, we zien nu juist vaak een rommelige eyeliner voor een grungy feeling. Deze trend is helemaal 90’s proof en super fashionable. Wil je compleet iets anders? Kies dan voor eyeliner onder je ogen in plaats van erboven. Gewaagd, maar wel super vet!

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock

Must reads 👀