Health

Onzeker? Probeer eens deze workout!

Geen zin om te sporten omdat je gestrest bent en te veel aan je hoofd hebt? Ga wél! Sporten is namelijk niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je hoofd. Zo word je na een lesje yoga helemaal zen en is al jouw woede als sneeuw voor de zon verdwenen na een les kickboksen. Weten welke workout het beste bij jouw humeur past? Lees dan snel verder!

Woede
Heb jij net een mega ruzie gehad met je ouders of je vriendje? Ga kickboksen! Bij kickboksen kun je namelijk al jouw woede in de workout stoppen. Beeld je in dat de bokspaal jouw (ex?)vriendje is en rammen maar. Je kunt woede bijna in elke sport gebruiken. Omdat de adrenaline door je lichaam giert is sporten perfect. Daarnaast helpt sporten ook om je woede juist kwijt te raken omdat je de boosheid omzet in energie. Voel je je dus kwaad? Daag jezelf dan uit. Loop nét even wat sneller of gebruik eens een zwaarder gewicht. Je zal ze eens een lesje leren, ha!

Angst
Wanneer je last hebt van angst en paniekaanvallen denk je waarschijnlijk niet meteen aan sporten. Toch kan dit wél de oplossing zijn. Het is namelijk bewezen dat cardio helpt om gevoelens los te laten. Dus ook die angst en paniek die je voelt. Hardlopen werkt het beste. Trek dus snel die hardloopschoenen aan en rennen maar.

Rust
Heb jij behoefte aan wat rust omdat je thuis drie kakelende zussen hebt? Probeer dan eens het baantjes trekken in het zwembad! Niets zo relaxt als baantjes trekken in het warme water. In het water is er niemand die je stoort en kun je je niet irriteren aan al die zwetende mensen (zoals in de sportschool). Zodra jij onder water bent ben jij in jouw eigen bubbel van rust.

Onzekerheid
Ben jij onzeker en sta je niet graag in het middelpunt? Probeer dan eens een les zumba. Je danst hier met een groep op muziek, maar zumba is zo gemaakt dat iedereen altijd mee kan doen. Dit komt omdat de pasjes versimpeld zijn en telkens herhaald worden. Zelfs als je dus geen ster bent in het onthouden van pasjes is zumba perfect. Zumba is geweldig om jezelf wat meer zelfvertrouwen te geven omdat je merkt dat het elke week wat beter gaat.

Stress
School, huiswerk, bijbaantjes, vrienden, Netflix… We begrijpen dat het soms allemaal even te veel wordt en dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Juist dan is het belangrijk om even tijd vrij te maken om te sporten. Sporten is een vorm van ontspanning en juist als je veel aan je hoofd hebt is het belangrijk om te ontspannen. Er is één workout waar je mega ontspannen van wordt: yoga.

Misschien is je eerste reactie om toch verder te gaan met nummer zoveel op je to-do lijst, maar geloof ons yoga is the best. Na een lesje yoga begin je met nieuwe energie aan het wegwerken van je ultra lange lijst. Door op je adem en je lichaam te focussen word je compleet zen en ontspannen. Yoga hoeft helemaal niet lang te duren, slechts twintig minuten is al voldoende. Ook kun je deze workout heel eenvoudig thuis doen met een matje en je laptop. En om het je nóg gemakkelijker te maken hebben wij onze favoriete yoga workouts al even onder elkaar gezet. Kost je dus nul moeite. ;-)

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook