Lifestyle

Waarom een actieve baan veel leuker is dan een kantoorbaan

Zitten is het nieuwe roken wordt ook wel gezegd. Bij de meeste banen zit je tegenwoordig aan je bureau gekluisterd, zo ook op de Girlscene redactie. Maar veel mensen kunnen er helemaal niet tegen om zoveel uur achter elkaar stil te zitten. Ben jij ook niet gemaakt voor een kantoorbaan, maar zoek jij een baan waar je actief bezig bent? Lees snel verder, want wij hebben misschien wel dé tip voor je. 

Er zijn genoeg meiden die technisch of sportief zijn, maar tóch zijn technische en sportgerichte studies nog niet heel populair onder de vrouwen. Gek, toch? Dat vinden wij ook en daarom willen we je graag een tip geven. Als je sportief bent aangelegd en absoluut niet van 9 tot 5 achter de computer wil zitten dan is werken bij Defensie misschien wel iets voor jou. Een optie waar je wellicht nog niet aan hebt gedacht, maar misschien wél iets voor jou is!

Veel meiden hebben geen idee wat werken bij Defensie precies inhoudt. Dit is wat werken bij Defensie (onder andere) zo leuk maakt:

Je zit nooit stil
Word je gek als je de hele dag stil moet zitten en ben je veel liever actief bezig? Dan is Defensie de juiste plek voor jou. Hier kun je jouw energie helemaal kwijt. En nog veel beter: je wordt fysiek én mentaal continu uitgedaagd. 

Je komt op plekken waar je anders nooit zou komen
Als je werkt bij Defensie zit je niet aan je bureau gekluisterd. Sterker nog, je komt op veel bijzondere plekken ter wereld. Plekken die je anders nooit zou zien; hoe cool is dat!

Je kunt blijven groeien
Als je werkt bij Defensie, kun je veel kanten op. Er zijn heel veel verschillende bijzondere, uitdagende functies. Bovendien kun je jezelf blijven ontwikkelen. Er zijn doorgroeimogelijkheden en opleidingsmogelijkheden. Jouw werk wordt dus nooit saai!

Je werkt aan een betere wereld
Wereldwijd werken aan vrede en veiligheid, dat is de dagelijkse missie van Defensie. Als je daar ook aan wil bijdragen dan weet je waar je kunt aankloppen. 

Je werkt met andere powervrouwen
Er werken veel meer vrouwen bij Defensie dan je denkt! Je bent dus zeker niet de enige vrouw in het gezelschap. En bij Defensie zijn ze altijd op zoek naar meer powervrouwen. Hoe tof is het om te werken met andere meiden die net zo sportief en stoer zijn als jij! Who run the world? Girls!

Maar het zegt natuurlijk véél meer als een vrouw zélf vertelt hoe het is om bij Defensie te werken. Dominique werkt bij Defensie als Vlieger Cougar Helikopter bij de Luchtmacht en vertelt ons waarom ze voor deze baan heeft gekozen en belangrijker nog: wat er zo leuk aan is. 

Watch on YouTube

Wil jij ook werken bij Defensie? Ga naar werkenbijdefensie.nl/vrouw

Lees ook:

*Dit artikel is in samenwerking met Defensie