News

Discussie barst los: is deze tas blauw of wit?

Welke kleur heeft deze tas? Je verwacht niet dat deze simpele vraag veel ophef veroorzaakt. Toch is er op social media een hevige discussie losgebarsten. Terwijl de één ervan overtuigd is dat de tas blauw is, weet de ander zeker dat hij toch echt wit is. Niemand is het erover eens! Nu willen wij van jou weten: welke kleur heeft deze tas volgens jou? 

Kun je ‘de jurk’ nog herinneren? Het internet ging los: is ‘ie nu blauw met zwart of wit met goud? Website Buzzfeed had nog nooit zoveel bezoekers tegelijk en zelfs celebrities als Justin Bieber, Taylor Swift en Kim Kardashian mengden zich erin. Nu is er een opvolger: #mybag! Niemand is het eens over de kleur die de Kate Spade tas heeft. 

View post on Twitter

De discussie over deze tas begon allemaal Twittergebruiker Whyofcorso die trots haar nieuwe aankoop liet zien aan haar volgers. “Wit. Gewaagd”, luidde een reactie op de foto. Een andere volger zag toch echt blauw. En daarmee was de discussie geboren! Volgens de eigenaresse van de tas is ‘ie toch echt blauw… 

Dat mensen verschillende kleuren zien is te verklaren. Volgens de experts is het afhankelijk van hoe onze hersenen de lichtval interpreteren. De hersenen maken die beslissing op basis van een combinatie van het licht dat op het voorwerp schijnt en het licht dat wordt gerefelecteerd door het voorwerp. Ook hebben sommige hogere ‘dosis’ van het blauwe gen en zien daardoor sneller blauwe kleuren. 

Lees ook: