Lifestyle

Oppassen: dit nieuws over een Facebookvirus is echt niet oké

Anno 2016 is een leven zonder Facebook en Facebook Messenger niet meer voor te stellen, toch? Hoe moet je anders op de hoogte blijven van het leven van een familielid aan de andere kant van de wereld? En hallo: zo zijn je besties als eerste op de hoogte van de leukste memes en gekste filmpjes. Maar pas op, want er is een virus in omloop.

Facebook, met andere woorden… We kunnen niet zonder je. Zonder gêne plaatsen we onze favoriete foto’s van onze lievelingsmomenten, taggen we vriendinnen in te grappige memes en oh ja, op de Girlscene redactie is Facebook ook vrij cruciaal om de lezeressen op de hoogte te houden van onze laatste artikelen. Voel je je down? Dan kijk je gewoon een paar kattenfilmpjes die in je timeline voorbij komen et voilà, je humeur is meteen een stuk beter. Maar waar je niet blij van wordt is het volgende nieuws: er is een Facebookvirus in omloop.

Het virus heeft inmiddels zo’n 800.000 mensen getroffen. Achthonderdduizend. Dat is bijna een miljoen! Nu vraag je je ongetwijfeld af hoe het verspreid wordt en hoe jij het vooral kunt voorkomen. Het zit zo: het schijnt dat er via het account van je vriendin/zus/vader/nicht/oom/crush via Messenger een link met video.html naar je wordt gestuurd. Dan denk je waarschijnlijk dat je een leuke video te zien krijgt waarbij die persoon aan je dacht, maar niets is minder waar. De link leidt je naar een pagina die wat weg heeft van YouTube. Dan wordt je gevraagd om een extensie te downloaden uit de Chrome Web Store. Dat moet je dus vooral allemaal NIET doen, want daarmee installeer je malware op je computer. 

Is het al te laat? Dan vind je op deze website de stappen die je moet volgen om van het virus af te komen. Waarschuw dus iedereen in je omgeving zodat dit virus niet verder verspreid!

Lees ook:

Must reads 👀