Celebs

Deze kwetsbare kant van Zoella zien we bijna nooit en het maakt haar nog leuker

Zoella is misschien wel één van de populairste én de meest succesvolle YouTuber van haar ‘generatie’. Als je haar kanalen combineert kom je uit op 15 miljoen abonnees en daarnaast werkt ze met veel plezier aan haar Zoella Beauty lijn. Maar het leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn en daarover klapt Zoe nu uit de school.

Zoe Sugg is inmiddels zo bekend dat ze zich onder de celebrities mag rekenen en daarom verbaast het ons ook helemaal niets dat de Britse Cosmopolitan haar op de cover zet. Veel mensen zien Zoe als de vrouw die het allemaal voor elkaar heeft, terwijl ze in het dagelijkse leven met een angststoornis kampt. Dat is iets wat veel fans al weten, maar het is voor het eerst dat ze in een tijdschrift zó openhartig praat over haar anxiety.

Wat is haar grootste geheim om haar angststoornis onder controle te houden? Daar is ze duidelijk over: ze spreekt haar therapeut iedere week. “Dat heeft het meest geholpen omdat ik nu dingen kan doen waarvan ik dacht dat ik het nooit zou kunnen.” Zoe kan het iedereen aanraden. “Ik ben zo’n persoon die vindt dat iedereen een therapeut nodig heeft. Mensen sporten, eten gezond en gaan naar de kapper, maar niemand kijkt om naar hun geest.”

Sterker nog, er waren tijden dat Zoe niet eens het huis durfde te verlaten zonder vriendje Alfie Deyes aan haar zijde. Waarom? Omdat er overal mensen zijn die haar achtervolgen, of ineens voor haar neus springen waardoor ze enorm schrikt en zelfs een scheldwoord eruit floept. “Er was een tijd dat ik bang was om alleen naar buiten te gaan. Het is weleens gebeurd dat iemand ineens ‘Hi’ in mijn gezicht zei en ik zo schrok dat ik schold, waarvoor ik vervolgens mijn excuses moest aanbieden…”

Gelukkig lijkt het mede dankzij haar therapeut steeds beter te gaan, alhoewel ze sommige dingen nog steeds niet aandurft, zoals op thee gaan bij Prince Harry. Wij vinden het in ieder geval al hartstikke knap dat ze dit onderwerp bespreekbaar durft te maken… Go Zoe!

Lees ook:

Must reads 👀