Lifestyle

Heftig verhaal: Mijn moeder had borstkanker

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje met een moeder die borstkanker had.

Toen ik in groep 4 zat werd ik thuis opgewacht. Ik moest naar de woonkamer komen en op de bank gaan zitten. Vrijwel meteen wist ik dat het fout was. Toen ze vertelden dat bij mijn moeder borstkanker was ontdekt brak mijn leven ineen. Bang dat mijn moeder dood ging. Ik wilde mijn moeder nog niet verliezen, zeker niet op zo’n leeftijd. Ook al was ik 8 jaar, ik wist precies wat alles inhield. Ik weet nog wel dat ik mijn broer heb getroost en ‘het komt wel goed’ zei ik.

Ik ben een optimist, zelfs toen al, maar als ik in bed lag kwamen de tranen. Vaak kon ik nachten niet slapen, ik bleef maar piekeren. Slapeloze nachten, ik had geen rust meer. De ergste momenten waren nog niet geweest. Mijn moeder moest onder het mes. Haar borst werd weggehaald en ik was als de dood. Mijn broer durfde wel te kijken, maar ik niet. Op één of andere manier kon ik het zo niet verwerken.

Daarna kreeg mijn moeder de uitslag. Moest ze chemokuren of niet? Dit was het zwaarste van alles. Mijn mama gaat dood. Dat dacht ik als 8-jarig kind. We waren ‘op vakantie’ in België om maar niet te denken aan de uitslag. En daar kwam het telefoontje. Mijn moeder moest chemo. Mijn moeder werd kaal. Ondanks de zware tijden en mijn moeder missen, aangezien ze vaak lag te slapen, hebben we wel het optimisme erin gehouden. 

Mijn moeder is beter geworden en we zijn hierdoor alleen maar hechter geworden. Mentaal ben ik sterker geworden, maar toch had ik liever niet gehad dat ik dit mee had gemaakt. Mijn moeder moet nu twee keer per jaar naar de dokter voor controles, vaker dan de normale vrouw. Altijd heb ik stress, maar ik weet dat als het gebeurt, dat ze er dan snel bij zijn en dat het dan goedkomt. Ik ben blij met mijn positieve instelling, daardoor heb ik het gered.

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal of Leven met’.

Lees ook:

Beeld: Pixabay

Must reads 👀