Real life

Girls Issues: Ik ben bang dat mijn vriendin me zat is

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die denkt dat haar vriendin haar zat is.

Hoi meiden van Girlscene!

Ik zit met een typisch ‘bijna klaar met de middelbare school en ik ben het zat’-probleem. Ik heb nooit echt mijn draai kunnen vinden op mijn school. Ik heb altijd mijn beste vriendin bij mij in de klas, waardoor ik alles met haar samen deed. Hierdoor heb ik nooit echt iets samen gedaan (opdrachten voor school) met anderen. Vast wel een keertje, maar eigenlijk staat het gewoon vast dat mijn beste vriendin en ik alles samen doen. Nu heb ik hierdoor niet echt andere vrienden op school, naast mijn beste vriendin en nog twee vriendinnen die ik vooral na school zie.

Het probleem waar ik mee zit is dat mijn beste vriendin en één van de twee andere vriendinnen mij een beetje zat lijken. Mijn beste vriendin heeft nog een vriendenclubje die ook bij ons in de pauze zit en als ik erbij kom staan zwaait ze me een beetje weg, door mij er een beetje buiten te zetten. Die andere vriendin is gewoon een totaal ander persoon op school dan buiten school. Ze is op school veel samen met een vriendin van haar (een nogal aanwezig type) en mijn vriendin verandert totaal als ze met haar samen is. Ze doet opeens heel stoer en onaardig tegen mij, terwijl ze buiten school heel lief en aardig is. Hierdoor voel ik me niet echt vrolijk. Dat merken zij ook en daarop reageren zij weer dat ze me saai vinden.

Ik heb nu eigenlijk niemand op school waarbij ik me fijn voel. Ik kan niet opeens op anderen afstappen, aangezien iedereen een groepje heeft en de mensen nogal oordelen. Ik ga wel regelmatig bij die andere vriendin zitten, maar dit lost het niet op. Want de twee vriendinnen waarover ik schrijf zijn na school echt goede en betrouwbare vriendinnen! Ik ben zo klaar met de mensen op mijn school, ik kan niet wachten om na het halen van mijn diploma eind dit jaar helemaal opnieuw te beginnen!

Groetjes, anoniem

Lieve anoniem,

Wat vervelend voor je! Zo had je je middelbare schooltijd natuurlijk niet voorgesteld… Veel mensen veranderen op de middelbare school enorm. Nieuwe school, nieuwe mensen en een nieuwe omgeving. Deze veranderingen betekenen natuurlijk niet dat dit het einde is van jullie vriendschap. Stap op je vriendin af en praat eens met haar. Dit is misschien even lastig, maar ze is tenslotte nog wel je vriendin en je wilt niet dat jullie vriendschap stuk gaat.

Het lijkt alsof je vriendin moet kiezen tussen twee vriendschappen en dat wil zij natuurlijk ook niet. Vertel haar op een subtiele manier dat je vindt dat ze veranderd is en vraag wat je fout doet en waarom ze de laatste tijd zo afstandelijk doet. Als ze een goede vriendin is wil ze jou echt niet kwijt en is ze eerlijk tegen je. Laat jezelf niet buitensluiten en wees aardig en enthousiast tegen anderen en je gaat merken dat zij dit ook tegen jou zijn. Probeer daarom ook eens interesse te tonen in de andere vriendinnen van jouw vriendin. Misschien zijn ze wel super aardig en moet je ze gewoon eens een kans geven. Hoe meer zielen hoe meer vreugde, niet?

Merk je dat het allemaal maar van één kant komt en voel je je nog steeds verdrietig? Dan is de vriendschap met je vriendin het misschien niet waard. Hak de knoop door en geef nieuwe vriendschappen een kans. Dit kan even lastig zijn, maar je bent jezelf er uiteindelijk dankbaar voor! Maak eens een praatje met iemand en zet een grote glimlach op je gezicht en laat zien dat jij een leuke meid bent.

Succes!

Liefs,
Girlscene

Lees ook:

Must reads 👀