Lifestyle

Welke hits van de afgelopen maand vind jij het leukst?

Het is weer tijd voor een muziekoverzicht van Qmusic radio-dj Lieke Veld! De maand september zit er alweer op. Eerlijk gezegd is deze maand voor mijn gevoel voorbij gevlogen en moest ik echt even nadenken wat er ook alweer allemaal voor nieuwe muziek bij is gekomen. Er waren veel artiesten die na lange tijd weer iets nieuws van zich lieten horen, zoals Emeli Sandé, Kensington en Kings of Leon. Check hieronder dé hits van september! En nu, op naar de herfst…

EMELI SANDE – HURTS

Eindelijk is het zover, Emeli Sandé is terug! We hebben een paar jaar geduld moeten hebben, maar het was het wachten waard. Althans, zo lijkt het. Je kan nu al genieten van de eerste single “Hurts” die ik erg goed vind. Het nieuwe album komt uit op 11 november (leuk Sinterklaas cadeau?).

Watch on YouTube

MATT SIMONS – LOSE CONTROL

Als iets een succes is, waarom zou je het dan veranderen? Zoiets dacht Matt Simons waarschijnlijk, want toen Deepend zijn nummer Catch & Release remixten, werd het een nóg grotere hit! Daarom heeft ‘ie nu maar meteen hun hulp ingeroepen voor zijn nieuwste single. En tja, het klinkt inderdaad weer lekker!

Watch on YouTube

KENSINGTON – DO I EVER

Ook Kensington is deze maand teruggekomen met een nieuwe single! En ze bewijzen maar weer eens hoe steady ze kwaliteit afleveren, want ook dit is weer een top nummer. Het is niet vernieuwend, maar als je al van Kensington houdt, dan vind je dit absoluut te gek. Ik ben erg benieuwd naar het album, maar dat komt pas op 28 oktober uit…

Watch on YouTube

SIA & KENDRICK LAMAR – THE GREATEST

Sia houdt van samenwerken! Dat deed ze al met The Weeknd en Diplo, en Cheap Thrills maakte ze samen met Sean Paul. Voor haar nieuwste single heeft ze de hulp ingeroepen van Kendrick Lamar die een lekker stukje rap toevoegt.

Watch on YouTube

KINGS OF LEON – WASTE A MOMENT

Het was de maand van de comebacks, want ook Kings of Leon heeft na lange tijd weer nieuwe muziek geproduceerd! Je zou ze ook de Kensington van Amerika kunnen noemen. Want ook zij hebben nog steeds dezelfde sound, maar dat betekent totaal niet dat het gaat vervelen!

Watch on YouTube

MISS MONTREAL – TIC TOC

Deze maand kan je haar op tv bewonderen met het tv-programma Lieve S-S-Sanne én ze heeft maar meteen een nieuwe single uitgebracht.

Watch on YouTube

LP – LOST ON YOU

Iemand waar o.a. de vorige zangeres fan van is. Miss Montreal twitterde naar Qmusic: “Ohhhh jullie draaien LP! Mijn favo zangeres”. Wij zijn ook fan van LP inderdaad!

Watch on YouTube

THE WEEKND FT. DAFT PUNK – STARBOY

Ik ga het eens even helemaal anders doen, dacht The Weeknd waarschijnlijk. Hij heeft een nieuw kapsel; in plaats van die gekke slierten op zijn hoofd heeft hij zijn haar in een blockhead geschoren. En er is een nieuw album onderweg. De eerste single is alvast uit en doet mij een beetje aan Drake denken, maar maakt me vooral heel nieuwsgierig naar de rest!

Watch on YouTube

SHAWN MENDES – MERCY

Hij is pas 18 en heeft nu al zijn tweede album “Illuminate” uitgebracht! Daarbij werd meteen bekend gemaakt wat de tweede single is, na Treat you better kan je nu genieten van Mercy. En daar hoort een spannende videoclip bij!

Watch on YouTube

ARIANA GRANDE FT. NICKI MINAJ – SIDE TO SIDE

Twee sexy ladies die samen een lekkere track maken. Tja, wat kan ik hier nog meer over zeggen?

Watch on YouTube

Mis je nog een liedje? Je mag me ook altijd mailen met tips: lieke.veld@qmusic.nl.

Qmusic radio-dj Lieke is maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 14.00 uur te horen op Qmusic.

Lees ook:

Beeld: Getty Images

Must reads 👀