Fashion

9 kleding hacks die jij veel eerder had willen weten

2

Soms krijg je tips en denk je, had ik dit nou maar eerder geweten... Gooi die pluistrui nog maar niet in de prullenbak en haal die te strakke schoenen maar vast uit de kast, want vandaag geven wij dé oplossingen voor de meest voorkomende fashion troubles. Girlscene deelt 9 fashion hacks waardoor jouw garderobe een stukje langer meegaat.

Hack #1: De schoenen die nét iets te strak zitten
Je bent super blij met je nieuwe schoenen, maar je hebt ze eigenlijk nog nooit gedragen. Je dacht dat een maatje kleiner niet zoveel verschil zou maken, maar ze zitten toch wel een beetje strak... Don't worry! De oplossing: Trek een paar dikke sokken aan en 'wurm' je in de schoen, zet er vervolgens een föhn op. Door de warmte wordt je schoen soepeler en voelt de schoen losser aan.

Hack #2: De trui die niet stopt met pluizen
Iedereen heeft er wel één, zo'n trui die niet lijkt te stoppen met pluizen. Wat je hier tegen kan doen? Stop hem in de vriezer! Wel even een plastic tasje eromheen doen en de volgende dag pluist hij niet meer.

Hack #3: Regenvlekken op je leren laarsjes
Maak een tandenborstel nat en doe er een beetje azijn op, ga dan met een ronddraaiende beweging over de vlekjes. Weg zijn de regendruppels. Pas wel op dat je geen gebruikte tandenborstel gebruikt, we hebben namelijk nog geen tip voor tandpastavlekken ;-).

Hack #4: Kleding snel drogen
Moet je de deur uit maar is je kleding nog niet droog? Gooi het in de droger met een droge handdoek erbij en je was is veel sneller droog. 

Hack #5 Witte sneakers witter maken
Zijn je sneakers een beetje grauw geworden? Meng (wit) wasmiddel, zuiveringszout en waterstofperoxide en poets je schoenen hiermee. Witter worden ze niet.

Hack #6 Geen tijd om te wassen?
Je favoriete shirtje vergeten te wassen, maar wil je hem toch vanavond aan? Je hoeft niet bang te zijn dat iemand nare geurtje ruikt, want wodka is de oplossing. Mix wodka en water en doe dit in een plantenspuit. Spray dit over je kledingstuk en je hoeft je nergens voor te schamen.

Hack #7 Zweetplekken op je shirt
Iedereen zweet. Helaas kan dit nog wel eens vervelende vlekken achter laten, met name op witte shirts. Ga met een halve citroen over deze plekken heen en gooi het daarna in de wasmachine. Een goedkopere vlekverwijderaar bestaat niet, right?

Hack #8 Permanente stift geknoeid
Je schrijft ergens iets op met een watervaste stift. Je denkt nog, oppassen voor mijn kleren! Speciaal voor de clumsy girls onder ons: smeer tandpasta op de vlek en laat dit 30 minuten inwerken en wassen maar.

Hack #9 Knoopje los?
Je wil net de deur uitlopen, blijf je met je blouse ergens aanhangen... Shit, je ziet het middelste knoopje van je blouse nog aan een paar draadjes hangen en weet dat hij het einde van de dag niet gaat halen. Tijd voor een omkleedsessie zit er ook niet in. What to do? Doorzichtige nagellak is je redding! Smeer een beetje van je topcoat over de knoop en hij blijft de rest van de dag muurvast zitten.

Lees ook:

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 1 jaar geleden Demi

    superhandige tips! maar gaat door de wodka je shirt niet ruiken naar alcohol? dat vraag ik me namelijk af haha

  • 1 jaar geleden Iloveyoutothemoonandback

    Handige tips! Om de zolen van je witte schoenen weer wit te maken kun je ze insmeren met tandpasta, even inwrijven en dan afpoetsen met een nat doekje

  1. 1