Report: ontspannen bij de Veluwse Bron

Fashion door Redactie

Ondanks dat ik een tijdje geleden al afscheid van jullie heb genomen, wilde ik nog even vertellen over mijn ontspannende dagje bij de Veluwse Bron afgelopen vrijdag. Het was heerlijk!  

Onlangs konden jullie in het artikel Dagje wellness lezen dat Girlscene binnenkort ook een bezoekje ging brengen aan een wellness resort. Zo gezegd zo gedaan…

wellness report

…Wij bezochten de Veluwse Bron! De Veluwse Bron is een wellness resort dat in de buurt van Apeldoorn ligt en zoals de naam al doet vermoeden, op de Veluwe ligt. Het resort ligt aan een groot meer en zowel binnen als buiten is er alles aan gedaan om het gasten zo makkelijk en ontspannen mogelijk te maken.

wellness report

wellness report

Bij binnenkomst kreeg ik eerst een rondleiding, zodat ik en nog een aantal andere bezoekers precies wisten wat er allemaal voor een baden, sauna’s, stoomcabines en andere relaxruimtes waren. Erg handig, want het resort is groot en biedt heel veel faciliteiten!

wellness report

Mijn favoriet was toch wel de lavendelsauna! Je moet van deze geur houden, maar ik vind deze echt heerlijk! En wisten jullie dat je in zout water kunt blijven drijven? Dit heb ik ervaren in het zoutwaterbad, dat buiten bij de Veluwse Bron is aangelegd. Best grappig, want hoe kan het nu dat je in dat water blijft drijven? Ook heb ik lekker gebubbeld in verschillende hot tubs. Nadat je in de sauna geweest bent, moet je je goed afkoelen. Dit kan in de buitenlucht, maar voor de echte diehards zijn er ook ijskoude baden en douches. Brrr!

wellness report

Na een paar uur ontspannen te hebben in een aantal sauna’s, stond er een bakje met kokos in de rasul-ruimte (inclusief sterrenhemel) voor me klaar. Ik vond dat mijn droge huid wel eens een oppepper kon gebruiken, en een kokos rasul (kokosscrub in combinatie met stoom) was daar zeer geschikt voor! Het scrubmengsel moest ik over mijn hele lichaam smeren, zodat deze glad en gevoed werd door de deeltjes kokos. (Stiekem heb ik de kokos ook even geproefd. Het smaakte ook nog eens lekker zoet!)

Nadat deze goed in de huid getrokken was door de stoom, ging er een warme douche aan. Zo kon ik mijn huid goed afspoelen. Na die tijd stond er een warm kopje kruidenthee voor me klaar. Mijn huid voelde superzacht aan en ik was helemaal zen. Deze rasul is echt een aanrader! En ben je geen fan van kokos, dan kan deze behandeling ook met klei of chocolade. Mmm! Misschien leuk om samen met je vriendinnen of moeder te doen?

wellness report

Tussen het relaxen door kreeg ik best trek en wat je zeker tijdens zo’n dagje wellness niet moet vergeten is om goed te drinken! Dit omdat je veel zweet en veel vocht verliest. Gelukkig was er in het restaurant van allerlei lekkers te bestellen: zowel verschillende broodjes en zoetigheden als warme maaltijden en drankjes. Ik ging voor een salade (zeg maar gerust: big salad) met verschillende soorten vis. Deze smaakte supergoed!

Naast dat er binnen en buiten overal relax bedjes en banken staan waarop je kunt lezen of waarop je even een powernapje kunt doen, zijn er ook speciale rustruimtes in het resort om even lekker weg te dromen.

wellness report

Toen ik richting de kleedruimtes liep om me weer om te kleden, besefte ik me dat dit dagje wellness me echt goed deed. Helemaal ontspannen verliet ik de Veluwse Bron. Over een tijdje zal ik zeker nog een bezoekje brengen aan dit wellness resort. Alles was er super geregeld en voor ieder is er wat wils op gebied van wellness!

Woon je, of ben je in de buurt van Apeldoorn, heb je het geld ervoor en lijkt het je leuk om een keertje naar een wellness resort te gaan? Dan zou ik zeker eens een dagje doorbrengen bij de Veluwse Bron!

Waar kun jij heerlijk van ontspannen?

Beeld: Veluwse Bron

Door Evi