Lifestyle

Dit nieuws over selfies maken is fan-tas-tisch

Zucht je moeder standaard zodra je jouw camera op selfiestand zet? Heeft niemand geduld als jij moeite doet om de perfecte selfie te maken? Sterker nog, word jij VEROORDEELD voor het maken van deze snaps? Dan hebben we nu een onderzoek voor je die de mond van deze criticasters voorgoed snoert. Thank God. Een selfie maken is namelijk hartstikke goed voor je. Dus.

Waarom introduceren we niet gelijk ‘a selfie a day keeps the doctor away’? Want jawel lieve mensen, selfies maken is weldegelijk goed voor de gezondheid. En met gezondheid bedoelen we in dit geval je mentale gesteldheid. Gelukkig zijn er namelijk mensen die wel kunnen inzien dat selfies maken een functie heeft. De psychologen van de Universiteit van Californië, bijvoorbeeld.

Wij mogen hen namelijk danken voor dit onderzoek, want hoewel je er (waarschijnlijk…) geen levens mee redt, is het toch goed om dit stukje informatie te weten als je graag een selfie maakt. Laten we niet langer om het antwoord heen draaien: mensen die selfies maken zijn zelfverzekerder en op de lange termijn gelukkiger. HA! Kan je die mooi in je zak steken.

Tijdens het onderzoek is een groepje vrouwen en mannen voor vier weken gevolgd tijdens hun dagelijkse bezigheden. Zij werden willekeurig onderverdeeld in drie groepen waarna ze drie keer per dag hun stemming moesten noteren. In de laatste drie weken werd hen gevraagd om een foto te maken in plaats van zo’n logboek bij te houden en wat blijkt? Het groepje dat gevraagd werd om een selfie te maken was zelfverzekerder én gelukkiger dan de rest van de respondenten.

Er is dus helemaal geen reden om je selfieverslaving te verminderen. Sterker nog, gooi er lekker een Snapchat filter over. Zolang je er maar gelukkig van wordt, toch?

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock