Gelnagels by O.P.I nagelstudio

Fashion door Redactie

Vrijdag gingen Girlscene en Ze.nl samen op pad naar het Beauty Brands United evenement. Hier lanceerde O.P.I hun nieuwe gelnagels, nagellak die wel twee weken blijft zitten. Wij vonden dit erg interessant en mochten de gelnagellak voor jullie testen. Kijk mee!

Het is vrijwel onmogelijk zelf gelnagels aan te brengen, vandaar dat fijner is je nagels gewoon door een professional te laten doen. Samen met Ze.nl gingen wij op weg naar de nagelstudio All Daring op de Elandsgracht 69 in Amsterdam. We hadden beiden nog nooit gelnagels gehad, dus waren erg benieuwd!

O.P.I heeft pas sinds een paar maanden gelnagels in het assortiment en sinds kort wordt het ook geïntroduceerd voor het grote publiek. Daarvoor was er soak off gel, wat erop lijkt, alleen zijn gelnagels makkelijker aan te brengen omdat hierbij een LED lamp gebruikt wordt.

report opi gelnagels
Bij aankomst kregen we wat te drinken en moesten we onze handen wassen.

report opi gelnagelsOveral stonden nagellakpotjes van O.P.I.: top coats, kleurtjes, shatter nagellak, en natuurlijk de gelnagellak.

report opi gelnagels
Als je nagellak op hebt, wordt dat er eerst afgehaald. Vervolgens worden je nagelriemen wat naar achter geschoven en je nagels gevijld.

report opi gelnagelsDaarna mag je een kleurtje uitkiezen. Lastig! Er zijn nu dertig kleuren, maar er komen er nog meer. Ik koos uiteindelijk voor 'Big Apple Red' en Vera koos voor 'Strawberry Margarita'.

report opi gelnagels
Dit zijn de potjes waarin de gelnagellak zit. Gelnagels laten doen kost 20 euro. Deze nagellak kun je niet afhalen met nagellakremover (wat ook betekent dat je over je gelnagels gewoon een ander kleurtje kunt lakken, en die er vervolgens af kunt halen, terwijl de gelnagels blijven zitten). Een afhaalsetje om de gellak te verwijderen kost 5 euro.

report opi gelnagels
Je nagels worden gelakt: eerst een basecoat, dan de kleur en aan het einde een topcoat. Na elk laagje leg je je hand dertig seconden onder de LED lamp, waarna het droog is. Ondertussen wordt je andere hand gelakt.

report gelnagels opiAan het eind haalt ze het plaklaagje eraf, er wordt een beetje olie op je nagelriemen gesmeerd en je krijgt handcrème op.

report gelnagels opiVoilà! Je nagels voelen heel zacht aan en is het niet mooi?!

report gelnagels opiOok Vera's nagels werden gedaan. Ondertussen kon ik foto's maken!

report gelnagels opiNagellak afhalen, even vijlen, nagelriemen naar achteren, kleurtje kiezen... Al met al duurt het ongeveer een half uurtje.

report gelnagels opiWat een mooie kleur!

report gelnagels opiMet dit setje haal je de nagellak er weer af. De folie met wraps plak je om je nagels heen, je laat het een kwartiertje zitten en dan kun je de nagellak er zo aftrekken. Het pakketje kost vijf euro.

Het is helaas best prijzig, maar je krijgt er wel wat voor terug: je hoeft maar één keer je nagels te lakken. Erg handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Natuurlijk is dit ook leuk om cadeau te doen of ga samen met je moeder naar de nagelstudio voor Moederdag!

O.P.I heeft ook een nieuwe lijn van gewone nagellak, binnenkort meer daarover op Girlscene!

Laat jij je nagels wel eens doen bij een nagelstudio?

Door Annick