News

Aha: dit is waarom je een deukje hebt tussen je neus en bovenlip

Bij sommige dingen in het leven sta je nu eenmaal niet stil. Waarom je tien vingers hebt bijvoorbeeld, maar ook het feit dat je een soort verticale gleuf hebt boven je bovenlip. Op de Girlscene redactie vroegen we ons eindelijk af waarom je zo’n gleuf hebt en na wat rondkijken op het internet kwamen we al snel achter het antwoord. Lees snel verder.

Eerst even naar de basis! Natuurlijk heb je je ogen om mee te kijken, je neus om mee te ruiken, je oren om mee te horen en ja, je hebt wenkies om je ogen te beschermen tegen zweet en stof. Met andere woorden, alles heeft een functie. Maarre… Wat betekent dan die gleuf tussen je neus en bovenlip? Die gleuf heeft een naam (filtrum) en wat we je nu gaan vertellen is een ontzettende anticlimax.

Het filtrum heeft na je geboorte namelijk GEEN functie, zoals je ogen dat bijvoorbeeld wel hebben. Stom, hè? Maar het ‘zit’ er niet voor niets. Don’t worry. Het filtrum heeft namelijk alles te maken met toen jij nog een embryo was. Toen had het namelijk wel een functie, omdat dit stukje van je gezicht ervoor zorgt dat alle puzzelstukjes als het ware op hun plek vallen. Zonder filtrum worden kinderen namelijk geboren met een hazenlip. 

Alsnog best interessant, niet? Het is een vraag die je de rest van je leven waarschijnlijk niet gesteld wordt, maar nu weet je in ieder geval 1. hoe dat stukje gezicht heet en 2. wat het doet (eh… inmiddels niets meer, dus).

Lees ook: 

Bron, bron en bron

Beeld: iStock

Must reads 👀