De modeblog van... Eva

Fashion door Redactie

Deze week in de modeblog van: My Brown Eyed Look. Eva is een Nederlandse studente die helemaal gek is op bloggen. Ze ziet haar blog als een persoonlijk portfolio en vindt het een ultieme mogelijkheid om haar stijl kenbaar te maken en te ontwikkelen. Op haar blog vind je prachtige foto's van haar looks en aankopen. Ben jij inmiddels net zo nieuwsgierig geworden als wij?

modeblog van eva

Beschrijf je kledingstijl
Mijn persoonlijke stijl verschilt van dag tot dag, het is maar net hoe ik mij die dag voel. Als ik echt moet kiezen ga ik voor een combinatie van stoer (cowboy & biker boots), vrouwelijk, kleurrijk, prints en verre van minimalistisch. Last but not least: hoe meer sieraden, hoe beter! Je zult mij vaak tegenkomen met een arm vol armbanden en een hand vol ringen. Daar houd ik van.

modeblog van eva

Wat is het belangrijkste kledingstuk dat in je kast hangt?
Dat is absoluut mijn leren jasje van de Zara. Hij is lekker stoer en makkelijk te combineren. Ik heb het jasje afgelopen zomer gekocht in Barcelona en sindsdien zijn we onafscheidelijk. De prijzen zijn daar bij de Zara standaard lager, waardoor ik veel minder voor de stoere jas heb betaald. Nog elke dag ben ik blij met die aankoop!

de modeblog van eva

Wat is je laatste aankoop?
Een wit, kanten broekje van de H&M. Ik ga hem in de zomer dragen met een witte top en goudkleurige sieraden. Laat het mooie weer maar komen!

modeblog van eva

Hoe groot is je kast? Hoe ziet ‘ie eruit?
Mijn kast is niet heel groot, gelukkig maar! Aangezien mijn kast nu redelijk vol is, probeer ik zo min mogelijk te kopen en zoveel mogelijk te verkopen. Toch blijft dat “niet kopen” lastig. Ik ben namelijk dol op mooie kleding, schoenen en sieraden. Kijken, kijken, maar niet kopen komt niet voor in mijn woordenboekje.

de modeblog van eva

Wat staat er op dit moment op je wishlist?
Limoenkleurige hakken, een stoere short van One Teaspoon, beige Ash boots met studs en een gouden, leren jasje. Verder heb ik geen wensen. Maar wat niet is, kan natuurlijk altijd nog komen.

modeblog van eva

Welke kleuren draag je het liefst?
Roze! Vooral zachtroze vind ik erg mooi. Ik draag de kleur vooral in de zomer, als ik een iets bruinere huid heb. De kleur maakt mij vrolijk. Net als geel en koraal. Heerlijk al die felle kleuren.

modeblog van eva

Waar shop je het meest? En waarom daar?
Zara! Het klinkt misschien cliché, maar het is werkelijk waar een Walhalla. De collecties vind ik iedere keer weer verrassend en vernieuwend. Meerdere stijlen zijn te vinden onder één dak. Ik slaag er altijd. Ook deze collectie vind ik weer adembenemend. Wat betreft sieraden ben ik te vinden in Secrets of Asia (Deventer). Deze winkel verkoopt ongelooflijk mooie, zilverkleurige sieraden met echte stenen. Ieder sieraad is uniek. Telkens weer voel ik mij als een kind in een snoepwinkel.
de modeblog van eva

Als ik in Ibiza ben, bezoek ik de hippiemarkten (onder anderen Las Dalias) en ben ik te vinden in de kleurrijke winkel Belinda. Een klein winkeltje met de mooiste (en betaalbare) vintage kleding. Ik kan er uren rondlopen!

de modeblog van eva

Volg je modetrends?
Ik volg geen modetrends, maar het komt wel voor dat de “trend” van nu mij erg aanspreekt. Bijvoorbeeld de welbekende bloemenbroek van de H&M (Trend). De print vind ik prachtig. Ik vind het belangrijk dat je kleding draagt die bij jou als persoon past en niet klakkeloos modetrends kopieert. Wel kun je trends vertalen naar je eigen stijl.

modeblog van eva

Wie is je favoriete designer?
Om heel eerlijk te zijn heb ik geen favoriete designer en weet ik ook vrij weinig van designers af. Ik houd mij daar niet mee bezig. Als ik een item zie dat mij bevalt, dan koop ik het. Zeeman of Isabel Marant. Dat maakt mij helemaal niets uit. Afgelopen jaar kocht ik een zalmkleurige jas van Marc Cain en tot ongeveer een maand geleden had ik geen idee wie dat was.

modeblog van eva

Heb je een mode-icoon?
Ik heb niet echt een mode-icoon. Wel vind ik Anna dello Russo, Blair Eadie en Miroslava Duma erg inspirerend. Zij hebben ieder hun eigen, opvallende stijl en weten wie ze zijn en wat ze willen uitstralen. Dat vind ik erg mooi. 

de modeblog van eva

Wanneer heeft iemand volgens jou stijl?
Het woord “stijl” vind ik keer op keer moeilijk te omschrijven. Ik heb namelijk zelf geen idee wat stijl nou precies is en of ik zelf wel stijl heb. Toch denk ik dat iemand stijl heeft, wanneer zij zich lekker voelt in datgene wat zij draagt. Of dat nu torenhoge hakken zijn of comfortabele sneakers. Ik vind het klasse als mensen dragen wat ze zelf mooi vinden. Dan straal je namelijk vanzelf.

modeblog van eva

Waar haal jij inspiratie voor outfits vandaan?
Het zijn vooral mensen die mij inspireren. Mensen die uitstralen dat ze lekker in hun vel zitten en de kleding dragen die zij mooi vinden. Ook al is het soms niet mijn ding. Op straat kijk ik altijd goed om mij heen. Kleur en prints vind ik het meest interessant. Ik kijk bijna nooit in bladen, omdat ik vind dat daar vooral trends in aangeprezen worden. De modellen die de kleding showen zijn vaak lang en slank, de kleding staat dan altijd anders!

modeblog van eva

Blog info
Mijn blog zie ik als een persoonlijk portfolio. Het is de perfecte mogelijkheid om mijn eigen stijl tot uitdrukking te laten komen, te ontwikkelen en anderen te laten zien waar ik mij door laat inspireren. Ik blog nu meer dan een jaar en doe het iedere keer met veel plezier. Voor mij is het ontspanning. Zodra ik het als een verplichting ga zien, is het denk ik tijd om te stoppen. Hopelijk is dat nog lang niet het geval, ik kan er namelijk al mijn creativiteit in kwijt. Ik schrijf overigens in het Nederlands, omdat ik mijn stijl vooral wil laten zien aan de Nederlandse meiden: jong tot oud. Dat is niet de enige reden trouwens. Ik ben dol op Nederlandse gezegdes en spreekwoorden. Heerlijk om er zo nu en dan eentje tussen te gooien!

modeblog van eva

Nieuwsgierig naar andere modebloggers? Check it out!

Wil jij nu ook net als Eva met je blog op Girlscene.nl? Beantwoord dan bovenstaande vragen en stuur deze - inclusief minimaal 8 foto's - naar info@girlscene.nl o.v.v. 'De modeblog van...'. Wie weet sta jij dan wel volgende week op Girlscene.nl!

Wat vind jij van Eva's stijl?

Door Annick