Beauty

Gouden make-uptips die ieder meisje met sproeten hoort te weten

Alsof make-uppen nog niet ingewikkeld genoeg is, is het nog net iets lastiger als je sproeten hebt. In plaats van sproeten te verbergen kunnen we niets anders doen dan deze meiden aan te moedigen om het juist te laten zien, maar wat zijn dan de beste tips? No worries, dankzij dit artikel omarm je je sproeten. Deze looks en tips zorgen ervoor dat je van je sproeten gaat houden!

Het ene meisje houdt van haar sproeten, terwijl de ander niets liever wil dan het verbergen. Hartstikke zonde, want sproeten zijn zo leuk! Zomer of niet, met deze tips heb je het hele jaar door een ideale go to look waarbij jouw sproetjes de spotlight stelen.

Als je foundation draagt…
♥ Wist je dat zelfs visagisten de fout ingaan als het om foundation op een huid met sproetjes gaat? De meest gemaakte fout is namelijk om de foundation te matchen aan de kleur van de sproeten, niet aan de kleur van de huid. Daardoor oogt het juist onnatuurlijk en bijna als een masker. 

♥ Daarnaast is een foundation met weinig dekking vaak het mooiste. Zware foundations (zoals een stick) en poeders zorgen ervoor dat het geheel er niet naturel uitziet. Hoe komt dat? Dikke foundations verbergen misschien onzuiverheden, maar sproetjes zijn zo ‘gepigmenteerd’ dat je ze 1. niet volledig wegwerkt en 2. een grauwe modderkleur geeft. Een luchtige vloeibare foundation voorkomt dit!

♥ Vind je foundation helemaal niks? Dan is een beetje concealer op plekken waar het nodig is meer dan zat. Donkere kringen onder je ogen of een puistje hier en daar? Niets wat je niet wegwerkt met concealer! 

♥ Investeer in een primer. Dit breng je aan voordat je met foundation aan de slag gaat. Juist als je sproeten hebt wil je dat je make-up mooi samensmelt met je huid en niet dat de foundation op de huid ligt. Een primer met glans laat je huid er extra glanzend en fris uitzien.

Als je van bronzer houdt…
♥ Om de contouring trend kun je niet meer heen. Bronzer en contourpoeders zijn hotter dan ooit, maar hoe gebruik je bijvoorbeeld bronzer als je sproeten hebt? Zoek altijd een tint uit die aansluit bij jouw huidskleur. Je wil een kleur dat jouw gelaat versterkt, niet wat contrasterend is. Daarom is bronzer ook beter dan een contourkleur. Voor contouring wordt vaak een grijstint gebruikt, terwijl bronzers warmer zijn. Kies een kleur die één tint donkerder is dan je eigen huidskleur.

♥ Heel belangrijk: breng een bronzer altijd met een lichte hand aan. Less is more! Bovendien is de kleur opbouwen makkelijker dan een bronzer streep weghalen. 😉 Probeer niet te veel aan contouring te denken. Bronzer aanbrengen op plekken waar de zon je als eerste bruin maakt (je jukbeenderen, voorhoofd, neus en kin) complementeert sproeten beter.

Als je blush gebruikt…
♥ Er is geen reden om blush over te slaan. Integendeel, het ziet er juist hartstikke fris uit. De key is wel dat je de juiste tint vindt, maar gelukkig staan veel kleuren mooi als je sproeten hebt. Ga voor een subtiele roze- of perziktoon om je look af te maken.

♥ Als je een droge huid hebt of een poederblush niet mooi vindt op je huid is een crème of gel het ideale product voor je. Op die manier hoef je blush niet over te slaan in je dagelijkse routine! Zo’n crème laat vaak een glanzende finish achter waardoor je sproeten het beste tot hun recht komen.

Lees ook:

Bron, bron en bron

Beeld: Getty Images

Must reads 👀