Beauty

7 tips om droge lippen te voorkomen

Je hebt net een super romantische date gehad met een jongen waar je al een tijdje een mega crush op hebt. Hij leunt naar voren en jij doet alvast je ogen dicht… Shit! Je hebt mega droge lippen die alles behalve kissable zijn! Wat moet je doen? Of beter; hoe had je het kunnen voorkomen? Girlscene geeft je een aantal tips om droge lippen in het vervolg te voorkomen.

1. Bescherm je lippen
Natuurlijk kun je niet altijd binnen blijven als het buiten slecht weer is, al zouden wij daar helemáál geen problemen mee hebben. 😉 Toch is het belangrijk om je lippen te beschermen tegen de wind en de kou. Je lippen zijn namelijk zeer kwetsbaar en daarom is het van belang dat je je lippen goed verzorgt. Gebruik daarom áltijd een lippenbalsem wanneer je naar buiten gaat.

Niet alleen slecht weer vraagt om een lippenbalsem, ook de zon tast de lippen aan. Kies daarom voor een lippenbalsem waar SPF in verwerkt zit. Let er wel op dat je niet te veel gaat smeren, want dit kan juist averechts werken. Als je vaak smeert met lippenbalsem worden je lippen namelijk juist droger! Heb je geen lippenbalsem bij de hand en moet je echt de deur uit met het slechte weer? Bescherm dan je lippen onder je jas of sjaal. Zorg ervoor dat ze zo min mogelijk worden blootgesteld aan de buitenlucht.

2. Stop met het likken van je lippen
Dit is een tik die je écht moet afleren. Stiekem merken we dat wij dit ook doen op de redactie als we geconcentreerd aan het werk zijn #guilty… Toch is het likken van je lippen helemaal niet goed voor je. Het droogt de lippen namelijk ontzettend uit. Ook op je lippen bijten als Anastasia Steele wordt niet geadviseerd. Je lippen zijn namelijk zeer kwetsbaar en door erop te bijten kun je ze beschadigen en verzwakken.

3. Let op bepaalde ingrediënten
Ook bepaalde producten hebben invloed op de conditie van je lippen. Zo zit er in producten als shampoo en cleanser dosum lauryl sulfaat (zeep) verwerkt. Hierdoor raakt de huid geïrriteerd. Shocking: soms zit dit zelfs verwerkt in lippenbalsem! Ook fluoride, wat veel voorkomt in tandpasta, droogt de lippen uit. Vermijd deze producten zoveel mogelijk.

4. Adem door je neus
Als je altijd door je mond ademt komt de lucht steeds langs je lippen. Dit zorgt ervoor dat je lippen geïrriteerd raken en droog worden. Het werkt hetzelfde als het likken van je lippen.

5. Scrub
Je scrubt je lichaam en je gezicht, dus waarom niet je lippen? Het is noodzakelijk om ongeveer één keer per week je lippen te scrubben. Op deze manier verwijder je dode huidcellen en velletjes en kunnen je lippen zich herstellen.

6. Drink water
Het is belangrijk om genoeg water te drinken om je lippen zo te voorzien van genoeg vocht. Wanneer je te weinig drinkt worden je lippen sneller droog. Feit: wanneer je dorst krijgt ben je eigenlijk al te laat om te drinken. Ook een vitaminetekort zorgt voor droge lippen. Het is daarom belangrijk om daarom genoeg groenten en fruit te eten en te letten op je voeding.

Hebben je lippen echt een vochttekort en wil je ze een instant boost geven? Gebruik dan komkommer. Smeer je lippen in met een schijfje komkommer en laat dit vervolgens een klein kwartiertje inwerken. Spoel je lippen daarna af met koud water en je lippen voelen als herboren door de boost vitamine C.

7. Verwijder make-up
Als je make-up op je lippen gebruikt is het van belang deze ook te verwijderen net zoals de rest van je make-up. Let wel op: sommige make-up removers zijn agressief. Breng daarom altijd een balsem of crème aan op je lippen voordat je gaat slapen.

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock

Must reads 👀